با توجّه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان ، بسیاری از بیماران قلبی تمایل به روزه داری دارند. این که روزه گرفتن در این روزها که ماه مبارک رمضان در ماههای اسفند و فروردین است و گرسنگی و تشنگی ناشی از ساعات طولانی روزه داری، تداخلی با سلامت قلبی بیماران دارد یا می تواند موجب تشدید بیماری آنها شود، سوأل بسیاری از بیماران و خانواده آنها است.
در این نوشته سعی کرده ایم به تفکیک بیماری های قلبی و داروهایی که بیماران مصرف می کنند، به این موضوع بپردازیم. البته شرایط روزه داری در مورد افراد مختلف و شرایط و سبک زندگی های گوناگون کاملاً با هم متفاوت هستند. برخی از افراد شاغل بوده و لازم است ساعت های طولانی کار کنند که البتّه برحسب نوع کار هم متفاوت است که آیا کار اداری و در محیط بسته است یا کار بدنی و در محیط گرم. حتی برخی از بیماران قادرند در ایام روزه داری سبک زندگی خود را تغییر دهند و در ساعات شب و اوایل روز که گرسنه و تشنه نیستند، بیدار بمانند و بقیه روز را تا شب بخوابند در حالی که بسیاری از بیماران قادر به تغییر شرایط زندگی و کار خود نیستند. به هرحال هر توصیه ای در مورد روزه و روزه داری قطعاً در مورد همه افراد درست نیست و این توصیه ها از شرایط زندگی و فرد به فرد متفاوت خواهد بود.
لیکن به صورت کلّی در مورد بیماری های قلبی و تداخل روزه داری با آنها می توان توصیه های کلّی داشت.
در افراد با سابقه سکته قلبی
این بیماران عموماً تحت آنژیوگرافی قرار می گیرند و برای عروق تنگ آنها درمان به صورت استنت یا عمل جراحی قلب باز صورت می گیرد و لازم است داروهای مربوط به عمل قلب را تا مدتها دریافت نمایند.
گرسنگی دراین بیماران با افزایش تحریک عصبی و تشدید ایسکمی قلب می تواند برای سلامت قلب، مضرّ باشد. از سوی دیگر تشنگی طولانی مدّت با کاهش آب بدن می تواند خطر تشکیل لخته خون را افزایش دهد.
لذا در این بیماران توصیه می شود در یک سال اول بعد از حمله قلبی و تا زمانی که از داروهای دوم ضدً پلاکتی مانند پلاویکس استفاده می کنند، از روزه داری خودداری نمایند. این افراد بعد از یک سال و در صورت عدم وجود نارسایی قلبی و پایدار بودن شرایط قلبی با نظر پزشک معالج خود می توانند روزه بگیرند.
در بیماران با نارسایی قلبی
نارسایی قلب از جمله بیماری هایی است که درمان آن شدیداً به تنظیم میزان آب و الکترولیت های بدن وابسته است و طبیعتاً ساعت های طولانی گرسنگی و تشنگی می تواند موجب تشدید علایم و تغییر شرایط بیماری شود. این بیماران برخلاف توصیه هایی که به افراد سالم در خصوص نوشیدن آب زیاد در ساعات شب می شود، نباید مایعات زیاد مصرف کنند. از سوی دیگر اکثر بیماران با نارسایی قلبی از داروهای ادرار آور مانند فورزماید استفاده می کنند که می تواند موجب تشدید کم آبی بدن شود.
لذا به نظر می رسد نارسایی قلبی هم می تواند موجب سختی در روزهداری شود و هم اینکه تشنگی و استرس روزهداری می تواند موجب تشدید بیماری نارسایی قلبی و صدمه به بدن گردد. از اینرو توصیه می شود بیمارانی که نارسایی قلب دارند ، روزه نگیرند.
در بیماران با سابقه ترومبوز
افرادی هستند که سابقه ترومبوز دارند، از قبیل:
- لخته خون در پا - DVT
- لخته خون در ریه - آمبولی ریه
- ترومبوز وریدهای مغزی
- و ترومبوز در هر یک از عروق بدن.
این افراد به دلایل ژنتیکی یا به دلیل بیماریهای اکتسابی مستعدّ تشکیل لخته خون یا ترومبوز در بدن هستند. یکی از علل مهمّ ایجاد کننده ترومبوز در بدن، کم آبی و دهیدراتاسیون است.
توصیه کلّی به این بیماران عدم روزه داری است به ویژه اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا ریواروکسابان استفاده می کنند.
تشنگی و کم آبی ناشی از روزه داری می تواند موجب کاهش اثر داروها و افزایش خطر تشکیل لخته خون گردد.
در بیمارانی که داروی ضد پلاکت دوم دریافت می کنند
در برخی از بیماران توصیه می شود تا برای مدّت ۶ ماه تا یکسال، در کنار داروی آسپیرین از داروی دوم ضدّ پلاکتی استفاده کنند. به عنوان مثال در افرادی که استنت قلب دارند، عمل قلب باز انجام دادهاند یا در افرادی که سکته مغزی کردهاند یا در بیماران با حمله قلب و سکته قلبی این توصیه وجود دارد.
در بیمارانی که غیر از آسپیرین، باید از سایر داروهای ضدّپلاکت مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس، اسویکس و زیلت) یا تیکاگرولول و پراسوگرل استفاده نمایند، روزه داری می تواند به دو دلیل موجب صدمه به بدن گردد:
در این بیماران استرس ناشی از تشنگی و گرسنگی می تواند بیماری زمینهای را تشدید نماید
و دوّم اینکه در این افراد تشنگی و کم آبی می تواند موجب غلظت خون و ایجاد لخته خون شود.
لذا توصیه می شود این بیماران به ویژه در روزهای بلند سال ، روزه نگیرند.
در افرادی که وارفارین یا داروی ضد انعقاد استفاده می کنند
برخی بیماران با دریچه مصنوعی، سابقه لخته خون در قسمت های مختلف بدن، سکته مغزی، آمبولی ریه و آریتمی های قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی لازم است از داروهای رقیق کننده خون استفاده کنند. این افراد از داروهایی مانند وارفارین، ریواروکسابان، آپیکسابان و دابیگاتران استفاده می کنند.
روزه داری برای سلامتی این بیماران ضرر دارد و توصیه میششود همزمان با مصرف این داروها افراد روزه نگیرند.
در افراد دیابتی
اگرچه تصوّر بر این است که روزه داری و نخوردن غذا باعث کاهش قند خون می شود و برای افراد دیابتی می تواند مفید باشد، ولی باید توجّه کرد که دیابت قندی مجموعه پیچیده ای از اختلال در عملکرد انسولین، قند و چربی خون است که در ارتباط بسیار نزدیک با تغییرات متابلیک بدن قرار دارد. لذا روزه داری در این بیماران می تواند بسیار خطرناک باشد. توصیه کلّی در افراد دیابتی که از انسولین یا سایر داروهای پایین آورنده قندخون استفاده می کنند، عدم روزه داری است.
افراد با دیابت نوع ۱ که وابسته به انسولین هستند، بطور کلی روزه نگیرند.
در افراد دیابت نوع ۲ که دیابت کنترل نشده یا به سختی کنترل شده دارند و بصورت مکرر دچار تشنگی و ادرار زیاد هستند، روزه می تواند مضر باشد و توصیه نمی شود.
در افراد با دیابت نوع ۲ که دیابت کنترل شده دارند و داروهای آنها در یک یا دو وعده تنظیم شده است، این افراد می توانند با مشورت از پزشک معالج و با تنظیم زمانهای فعالیت بدنی و مصرف داروها روزه بگیرند.
در افراد با فشارخون بالا
اثر روزه داری بر فشار خون یکسان نیست. افرادی که فشارخون های کنترل شده و خفیف دارند، احتمال دارد با روزهداری فشارخون آنها پایین بیاید و مقدار مورد نیاز دارو، کمتر بشود. برعکس در بیماران با فشارخون بالای کنترل نشده، روزهداری و استرس ناشی از گرسنگی وتشنگی می تواند به تشدید فشارخون منجر شود.
افراد با فشار خون های شدید و کنترل نشده، به ویژه اگر لازم است از سه وعده دارو برای کنترل فشار خون استفاده کنند، بهتر است روزه نگیرند.
افراد با فشارخون های خفیف که با یک یا دو وعده مصرف قرص فشارشان کنترل است، می توانند با تغییر ساعت دارو به ساعات سحر و افطار ، روزه بگیرند.
برای افراد با عوامل خطر قلبی
افرادی که بیماری مهمّی ندارند ولی دارای عوامل خطر متعدّدی مانند اضافه وزن، قند خون افزایش یافته، چربی خون افزایش یافته هستند یا سیگار مصرف می کنند، روزه داری نه تنها ضرری ندارد بلکه برای کنترل عوامل خطر، ترک سیگار و بهبود عادت های تغذیه ای، توصیه هم می شود.
دکتر امیرفرهنگی
کلینیک قلب من
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام با آرزوی قبولی عبادات تمام مسلمین جهان همچنین تبریک سال نو
ارسال پاسخآقا هستم ۴۴ ساله سال گذشته در واقع ۲عمل قلب داشتم یکی آنژیو ویکی گذاشتن ضربان ساز .باطری قلب .هرروزمصرف قرص های قلبم ۱۰ عدد در۲ وعده فقط خواستم بگم روزه گرفتم علایمم رو تشدید میکنه یانگرفتنش بهتره ممنون راهنمایی کنید .۲۰ درصدقلبم کارمیکنه
سلام
ارسال پاسخبرای کارکرد ۲۰ درصد و باتری قلب، قطعا روزه می تواند خطرناک باشد و توصیه به عدم گرسنگی و تشنگی طولانی است.
سلام من سال 88 تصادف کردم و ترومبوز گرفت پای چپم تا دو سال قرص وارفارین مصرف میکردم و واریس هم گرفتم و خونم کلا رخته ساز هست الان دارو مصرف نمیکنم و دو سال پیش مجددا لخته های سطحی تا یک سال گرفتم آیا روزه گرفتن برام مشکلی نداره؟ ممنون میشم جوابمو بدید با تشکر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا توجه به تکرار ترومبوز لازم است بررسی و درمان پیشگیری مناسب داشته باشید. روزه با توجه به کم آبی بدن و تشدید ترومبوز صحیح نیست.
سلام آقای دکتر
ارسال پاسخبیمار خودتان هستم
روزانه نصف قرص والزومیکس 80/5 در کنار رزواستاتین 20 و آسپرین 80 مصرف میکنم
از اول ماه رمضان تا الان که 17 روز است را روزه گرفتم
ولی از دیشب فشار خونم حدود 14/5 روی 8/2 شده نگرانم کرده
روزه بگیرم؟
و یا دوز قرص را با نظر شما افزایش بدهم؟
سپاسگزارم
سلام
ارسال پاسخمی توانید دارو را کامل یا دو بار نصف قرص میل نمایید.
بسیار سپاسگزارم از توجه و لطف شما
ارسال پاسخانشاءالله که سلامت و عاقبت بخیر باشید
سلام شبتون بخیر
ارسال پاسخاقای دکتر من 30 سال پیش در اولین بارداری پای چپم ترومبوفلوبیت شد و خدارا شکر به صورت معجزه اسایی بدون سقط جنین و بدون مصرف دارو خوب شدم الان هم 54 سال سن دارم و از ان به بعد یک بار دیگر البته به طور خفیف این اتفاق برای من افتاد تقریبا 6سال پیش الان هم فقط اسپرین و قرص تیروئد و قرص چربی مصرف میکنم ایا روزه گرفتن برای من خطر دارد یا خیر
سپاسگزارم
سلام
ارسال پاسخبا مصرف دارو و مصرف مناسب آب و مایعات در ساعات غیر روزه، خیر. می توانید روزه بگیرید.
سلام عرض ادب خدمت آقای دکتر بنده امسال آنژ گرافی کردم ویک رگ قلبم فنر گذاشتن در تاریخ 1403.11.4 دارو آسپرین و چربی خون و رزورکسین و دلوکس مصرف کنم تا یک سال. روزه میتونم بگیرم یا خیر ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر با مصرف آسپیرین و پلاویکس روزه بهتر است گرفته نشود.
باسلام وخداقوت خدمت دکتر سه سا پیش انژوقلب کردم الن فقط قرص فشارواسپرین 80وقرصچرپی می خورم گاه گداری فشارم بالا میشه فنرم گذاشتم ایاروزه گرفتن برام ضررداردیا میتوان بکیرم باسپاس فراوان
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدر صورت نداشتن علایم قلبی و فشارخون کنترل شده، می توانید روزه بگیرید.
سلام برای چی روزه نگیره علتش چیه میشه راهنمایی کنید
ارسال پاسخکسی که قرص رقیق کننده خون مصرف می کند, روزه و تشنگی برایش ضرر دارد.
ارسال پاسخسلام من دو دفعه سکته رد کردم یکی سال ۹۴یکی ۹۹ وهردو دفعه انژو گرافی شدم ودفعه اول تا سال ۹۹آسپیرین واتروستاتین نمیخوردم یعنی متوجه نشدم که باید بخورم واز سال ۹۹ دوبار اثر استرس سکته رد کردم و آنژوگرافی هم شدم ولی نه فشار بالا دارم نه قند بالا هردو بار سکته در استرس وناراختی بود ایراد دیر حرکت خون در رگهای و غلظت خون هم ندارم وبا زدم هردو دارو رو مصرف میکنم واسپرین ۸۰ واترواستایین ۱۰ آیا روز گرفتن دراین ماه بهمن و اسفند ضرر دارد یا نه واتروستاتین شب درمیان مصرف میکنم در حال حاضر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا این داروها روزه مشکلی ندارد. هر دو دارو را می توان با هم و در شب میل نمایید.
باسلام ۲روزه انژیوی قلب انجام دادم ۲ عددفن گذاشتن قبلاقرص پلاویکس مصرف می کردم الان دکترم قرص بریلاووس ۹۰ داده این قرص عوارض زیادی داردلطفاراهنمایی کنیدممنونم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخداروی خوبی است. اگر عوارض مهمی مانند تنگی نفس دارد لازم است به پزشک معالج اطلاع دهید.
باعرض سلام من 1403/11/1انجوپلاستی انجام دادم الان قرص پلاویکس آسپرین قرص چربی قرص قند قرص تیرویید مصرف میکنم میتونم روزه بگیریم ممنون میشم راهنماییم کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا این داروها صلاح نیست.
سلام من دو تا دریچه های قلبم گشادی داره و ورهم دور قلب هم دارم روز میشه بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله مشکلی ندارد.
سلام من فشار خون و تپش دارم داروی فشار خون نمیخورم با اینکه دکتر تجویز کرده ولی داری انژیپول میخورم مشکلم اینجاست جدیدا حتی پشت فرمون عصبی و تپش میگیرم سر موضوع کوچک نمیدونم با این شرایطم روزه بگیرم یا نه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخآنژیپول داروی فشارخون مناسبی نیست و بهتر است بررسی شوید که اگر فشارخون دارید، درمان مناسب صورت بگیرد.
سلام اقای دکتر من در مرکز قلب تهران نوار قلب گرفتم گفتن هیچ مشکلی نداری فقط عصبی هست و نیازی ب انجام ازمایش دیگه نداری ولی دکتر قبلی گفته بودن فشار خون بالا داری من داروی فشار نمیخورم ولی دارو آنژیپول ک تجویز کردن میخورم چون با کوچکترین عصبانت دست چپم و گردنم درد میگیره وشبها کمی بعد خواب از تیر کشیدن قلبم از خواب بیدار میشم ...پیشنهاد شما چیه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخلازم است بررسی شوید تا مشخص شود که فشارخون بالا دارید یا نه؟ هولتر فشارخون ۲۴ ساعته لازم است.
سلام آیا کسی که اختلال دریچه میترال میتواند روزه بگیرد
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبه نوع بیماری دریچه بستگی دارد.
سلام وقت تون بخیر خانم اکبری هستم یک سال میشه عمل قلب باز شدم الان دریچه مصنوعی دارم وقرص وارفارین استفاده میکنم آیا روزه گرفتن برام مفید هست یا خیر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر. بسیار ضرر دارد.
سلام وعرض احترام
ارسال پاسخ۲۲روزه فنر گذاشتم یکی از رگهای اصلی بسته بود سنم ۳۹ هم پلاویکس استفاده میکنم هم آاس آ واینکه قرصهای ناشتا وبعد صبحانه بعد ناهار وبعدشام هم دارم دیابت هم دارم
ولی دوست دارم روزه بگیرم
میشه راهنمایی بفرمایید
سلام
ارسال پاسخبا دیابت و استنت جدید و مصرف پلاویکس روزه نگیرید بهتر است.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسختابستان ۱۴۰۱ دچار پارگی لایه داخلی رگ اصلی قلب شدم (scad) واز اون موقع دارو مصرف میکنم .پلاویکس، اترواستاتین ،رانولایز ومتوپرولول
یکی اینکه آیا میتونم روزه بگیرم ودیگه اینکه با چه آزمایش وراهی میشه فهمید که دیگه مشکلی ندارم وداروها قطع بشه .هیچ مشکلی ازجهت تنفس وقلب حس نمیکنم.از حدود ۱۰ سال قبل از این اتفاق فقط فشار خون داشتم که با دارو تحت کنترل بود.
خانمی ۴۹ ساله هستم
سلام
ارسال پاسخروزه مشکلی ندارد. در مورد داروها باید اطلاعات پزشکی دقیق باشد یا ویزیت و معاینه شوید.
باسلام من سال1402/08/15انژیو انجام دادم وefقلبم 45است وقرص ارترستان وکنکور وامپاور مصرف میکنم آیا میتونم روزه بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا شرایط دیابت و علایم قلبی کنترل شده ، بله ممکن است. البته در مورد روزه تشخیص خود بیمار مهم است تا در صورت اضطراب و اذیت شدن، روزه نگیرد.
باسلام و عرض ادب،خانمی ۴۶ ساله هستم،به علت شغلم که پشت میز نشینی است دچار واریس شده ام،شبها خروپف میکنم و صبحهافشار روی قلبم احساس میکنم،مادرم فشارخون دارد ولی تاالان خودم نداشتم،تکرر ادرار زیاد دارم ولی قندم طبیعی و علت تکرر ادرار راهم تاالان متوجه نشدم،سوالم اینه ایا روزه گرفتن برام ضرر داره باتوجه به واریس و شغلی که تراپیست هستم و ساعتها باید صحبت کنم یا نه؟
ارسال پاسخیبوست شدید هم دارم.
و پرولاپس میترال در ۲۰ سالگی تشخیص دادع شده،ایا علت خروپف مشکل قلبی یا علت دیگه داره؟ممنون میشم سریع پاسخ بدید.
واگر خروپف درمان داره بفرمایید،وزنم ۷۳ و قدم ۱۶۰
سلام
ارسال پاسخواریس و افتادگی دریچه منعی برای روزه نیستند و تشدید نمی شوند.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخبنده سال ۹۹قلبم انژیو شد وتا یه سال تحت نظر بودم بعد رها کردم ۲ ماه پیش مجدد به دکتر قبلم رجوع کردم میگه قلبت ۲۸ درصد کار میکنه داروهای هم که میگیرم انرسنان ،اپرینسا،امپادیانس،گلایسانو،آتورواستاتین
آیا میتونم روزه بگیریم خطر جدی نداره ؟
ممنون از پاسخگویی تون
سلام
ارسال پاسخبرای این شرایط قلبی و داروها، روزه خطرناک است.
سلام
ارسال پاسخآقای دکتر بنده دو مرتبه آنژیو شدم که هر دو مرتبه مشخص شد بدلیل عصبی عارضه ایی که خود دستگاه قلب داره(رگ خون رسانی خود قلب از وسط ماهیچه قلب رد شده ) موقع ناراحتی قلب درد میگیرم. دکتری در خصوص روزه رفتن فرمودن چون هنگام روزه آب بدن کم میشود این درد تشدید میشه پس روزه نباید بروم
خواستم مزاحم بشوم نظر جنابعالی را بدانم
سلام
ارسال پاسخبا این بیماری و عارضه آنژیوگرافی، روزه مشکلی ایجاد نمی کند.
سلام آقای دکت من شوهرم ۲ساله عمل قلب بازکردن ۲تارگه قلب شون بسته بودضررداره روزه بگیرن
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر شرایط فعلی پایدار است و درد سینه ندارد، مشکلی ندارد. البته اگر نارسایی قلبی دارند بهتر است روزه نگیرند.
سلام من 15 ماه پیش دچار حمله قلبی شدم و به فاصله سه روز دوباره هم تکرار شد ولی خفیفتر آنژیوگرافی شدم رگ گرفته نداشتم نهایتاً تشخیص میوکاردیتیس را دادند به مدت شش ماه هم دارو مصرف کردم و بعد گفتن نیازی نیست آیا امکان روزه داری دارم ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر داروها قطع شده و نارسایی قلبی ندارید، بله می توانید روزه بگیرید.
سلام آقای دکتر
ارسال پاسخمن عمل آریتمی انجام دادم آیا روزه مشکلی ایجاد نمیکنه؟
سلام
ارسال پاسخاگر عمل موفقیت آمیز بوده است، بله می توانید. البته نوع بیماری زمینه ای و علت ایجاد آریتمی هم مهم هستند.
سلام من حدود یک سال پیش آنژیو شدم صبح ها دارو ضددرد قلب میخورم بعدازناهار قرص فشار والزومیکس شب هم داروی اسپرین وضدچربی خون میخورم آیا میتوانم روزه بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا تنظیم ساعت مصزف داروها، بله می توانید.
سلام آقای دکتر پدرم ۶۳ساله ده ماهه از عمل قلب بازش میگذره که پنج تا رگ پیوند زده ، اتور واستاتین و اسویکس و آلپی دو مصرف میکنه آیا میتونه روزه بگیره؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخالپیدو برای نارسایی قلبی است و با نارسایی قلب روزه توصیه نمی شود.
سلام و عرص ادب دکتر من خانم ۴۷ ساله ی هستم که نیمی از عصلات قلبم رو از دست دادم و دو تا از رگهام در سیتی انژیو گرفتگی داره وداروی اپلرنون ۲۵ و مایو کارمت ۴۷/۵و اسپرین واتورواستاتین ۲۰ میخورم روزه میتونم بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدر افراد با نارسایی قلبی روزه می تواند باعث تشدید بیماری بشود و توصیه نمی شود.
سلام ،،بک سال و نیم پیش عمل قلب بار و دو دریچه مصنوعی دارم ، ۱۱ عدد قرص در دو وعده مصرف میکنم ،و ای آف قلب ۲۰-۳۰درصد ،،
ارسال پاسخمشکلات قند و چربی و گرفتگی عروق ندارم ،،
آیا روزه گرفتن ضرر دارد ؟
متشکرم
سلام
ارسال پاسخبهتر است روزه نگیرید. ضرر دارد.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخبنده اوایل امسال قلبم انژیو بدون فنر شد و قلب40-45 درصد کار میکنه داروهای هم که میگیرم رزرواستاتین40 پلرون25 تویکس75 آس آ80
آیا میتونم روزه بگیریم خطری نداره ؟
ممنون از پاسخگویی تون
سلام
ارسال پاسخبله می توانید. البته اگر کار بدنی و خارج از منزل دارید لازم است احتیاط نمایید. با استراحت بیشتر و مراقبت از خستگی زیاد مشکلی ندارد.
سلام خانمی هستم ۲۹ ساله۱۰روز پیش عمل سوزوندن رگ انجام دادم آیا میتونم روزه بگیرم.
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر موفقیت آمیز بوده است، بله می توانید.
با سلام و احترام خدمت شما
ارسال پاسخخانم ۴۰ ساله هستم. مدت دو سال هست فشار خون و تپش قلب بالا دارم و والزومیکس ۵/۸۰، کنکور و رزوواستاتین مصرف میکنم مهرماه امسال آنژیوگرافی شدم و گرفتگی عروق پنجاه درصد تشخیص داده شد. بعد از آنژیوگرافی به علت ایجاد لخته در مچ دست مدت چهار ماه هست ریواروکسابان مصرف میکنم آیا روزه داری برای بنده خطرناک هست؟ در ضمن قبل از ماه رمضان چند روز روزه قضا گرفتم و در ظاهر مشکلی نداشتم. پیشاپیش ممنون از پاسخگویی شما
سلام
ارسال پاسخخیر ضرری ندارد. با تنظیم زمان مصرف داروها می توانید روزه بگیرید.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخ۱۲ آبان آنژیوگرافی کردم و در یکی از رگها فنر گذاشتم
قرصهای تیکورا و آسپیرین و روپیکسون مصرف میکنم
۴ ماه گذشته
آیا گرفتن روزه جایز است؟
میتوانم روزه بگیرم؟
سلام
ارسال پاسخاگر بیرون منزل کار نمی کنید و استراحت دارید، بله می توانید. ولی با کار و کم آبی بدن می تواند خطرناک باشد و توصیه نمی شود.
سلام
ارسال پاسخاول دی امسال سکته قلبی کردم، سه تا رگ آنژیو پلاستی
کردم ۴دی و۷و ۱۴ بهمن فنر گذاشتن ،دارو آتورواستاتین ۴۰ پلاویکس، نیتروکاردین ۶/۴ آسپرین ۸۰وبیزوفار۲/۵مصرف میکنم، ۲روز روزه گرفتم احساس تشنگی و گرسنگی نداشتم، آیا روزه گرفتن برای من ضرر دارد؟۶۴سال دارم
سلام
ارسال پاسخکم آبی و غلیظ شدن خون در این فاصله زمانی خطرناک است و تا زمان مصرف پلاویکس روزه نگیرید.
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
ارسال پاسخمن خانوم ۴۰ ساله هستم که تابستان سال گذشته ۲ تا عمل آنژیوگرافی و باطری قلب داشتم. طی همون سال وقتی روزه میگرفتم حالم بد میشد و متاسفانه نتونستم روزه بگیرم. الان تقریبا یکسال گذشته و من مردد هستم که میتونم بگیرم یا نه. ممکنه راهنمایی کنید که ضرر داره یا نه؟
سلام
ارسال پاسخاگر باتری قلب بدلیل نارسایی قلبی و ضعف است، خیر نمی توانید و ضرر دارد.
سلام 3 سال هست که 3 تا فنر توی قلبم گذاشتم و جدیدا هم یکی از رگ های ریز قلبم گرفتگی تا 70 درصد داره که بخاطر ریز بودن میگن نمیشه استند گذاشت و فعلا هم قرص اسپرین 81 استفاده میکنم به نظر جنابعالی در ماه رمضان میتونم روزه بگیرم یا خیر ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر درد قلبی ندارید و با مصرف دارو علایم قلبی ندارید می توانید روزه بگیرید. البته به شرایط کار و فعالیت بدنی هم بستگی دارد و در صورت امکان باید استراحت را بیشتر نمایید.
سلام من شنبه بالن گذاشتم میتوانم روز بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبهتر است نگیرید.
باسلام و وقت بخیر
ارسال پاسخمن ۳۰ سال سن دارم کوارکتاسیون آئورت دارم سال ۸۵ یک بار عمل جراحی عمل باز انجام دادم
دوباره کوارکتاسیون آئورتم برگشت تا اینکه تیرماه ۱۴۰۳ رفتم جهت استنت گذاری و استنت گذاشتم العان داروی فشارخون لوزارتان ۵۰ و قرص بیزوپرولول ۲.۵ مصرف میکنم العان میخواستم بدونم روزه داری برام مشکلی پیش نمیاره میتونم روزه بگیرم؟
سلام
ارسال پاسخاگر فشارخون کنترل شده باشد، از نظر پزشکی منعی برای روزه داری نیست و می توانید روزه بگیرید.
سلام خسته نباشید من خانم هستم ۲۹ ساله برج دوازده پارسال عمل قلب بازداشتم ترمیم نقص دیواره بین دهلیزی ASDالان قرص رزورکسین ۱۰وقرص پلرون ۲۵ونصف قرص سیتاکسااستفاده میکنم وهنوز احساس درد درقفسه سینه دارم ایامیتوانم روزه بگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخ۶ ماه بعد از عمل ، روزه مشکلی ندارد.
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر شوهرم مشکل قلبی دارن و تشخیص آریتمی داده شده و گفتن چون نوع عملش با ریسک همراه هست، ممکنه نیاز به باطری پیدا کنه.البته به تشخیص دکترش گفت چون بدون علائم هست بهتر که فعلا کاری بهش نداشته باشیم و عمل انجام نشه و درصورت بروز علائم عملش کنیم.حالا سوال من اینه آیا میتونه روزه بگیره یا نه ؟هیچ دارویی هم مصرف نمیکنه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخنوع و اسم آریتمی مهم است. در برخی از آریتمی ها می توان روزه گرفت. اطلاعات ناقص است.
سلام خسته نباشید اقای دکترین خانم ۳۲سال هستم چند ماهی قلب شدیدن درد میکن نوار قلب واکو گرفتم بعد تشخيص دادن باید اسکن قلب انجام بدم فعلا انجام ندادم الان هم دارم روزه میگیرم چند وقتی بود یکم بهتر شده بود ولی الان یک هفته هست قلبم شدیدن درد میکن ایا از روزه میتون باشه درد دوباره برگشته
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبهتر است ابتدا وضعیت قلب را مشخص نمایید. سی تی آنژیو انجام دهید.
سلام من یکسال پیش آنژیو گرافی کردم گفتن قلبم 50در صد گرفتگی دارد صبح ها داروی ضددرد قلب بعدازناهار داروی فشار خون وقرص اسویکس وشبها آسپرین واتورواستاتین میخورم آیا میتوانم روزه بگیرم قرص اسویکس بعد از افطار واسپرین چربی خون رواخرشب قرص فشار خون وضددردقلب روسحر بخورم روزه هایم روبگیرم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله روزه مشکلی ندارد.
سلام من سال ۹۵ عمل قلب باز کردم و ۳تا دریچه مصنوعی دارم روزه تا حالا که دکترم گفتن روزه نگیرم میخواستم نظر شما رو بپرسم. البته ۳روز هست که دارم روزه میگیرم امروز وسط پشتم درد داره
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا این شرایط قلبی روزه خطرناک است.
سلام و عرض ادب. خانمی 37 ساله هستم که 3 سال پیش در اثر کرونا DVT شدید در پای چپ و آمبولی ریه شدم. هنوز یک مقدار لخته در قسمت ران پا هست که دیگه خشک شده و به جدار رگ چسبیده. در حال حاضر داروی ریواروکسابان 10 (آکسابین) مصرف می کنم. آیا می تونم روزه بگیرم؟ ممنون و متشکرم از راهنماییتون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله با این شرایط مشکلی نیست.
سلام سال ۹۹ عمل تعویض دریچه میترال داشتم وار فارین مصرف مبکنم آیا روزه داری برام مضر است
ارسال پاسخممنون میشم از پاسخ تون
وارفارین و داشتن دریچه مصنوعی احتیاج به مراقبت دارد و روزه نگیرید بهتر است.
ارسال پاسخسلام آقای دکتر خسته نباشین
ارسال پاسخمن خانوم ۳۳ساله هستم از ۲۳/۲۴سالکی فشار خون بالا داشتم که پایین نمیومد عمل اسلیوکردم وزنم کم شد بعدش یک دوره حاملگی پر استرس داشتم که به خوبی ختم شد امکان جداشدن جفت داشتم و مشکلات دیگر
سینومیکیس۵/۸۰روزی دوتا و یک هیدروکلروتیزید۰/۲۵
گلوکوفاژ ۵۰۰
قرص آهن و فلوکسیتین ۲۰مصرف میکنم
وقتی روزه میگیرم کلا خواب هستم نخوابم تن و بدنم حالت سوزن سوزن شدن داره
قبل ماه مبارک مراجعه کردم پیش سه دکتر ونوار قلب و اکو قلب دادم .فشارهممینیموم هم ماکسیمم بالا بود که دوز قرص روبالا بردن و شدش دوتا سینومیکیس وبخاطر ورمداشتن هیدروکلروتیازید هم اضافه شد ویتامین دی و فریتین هم کم بود ویتیامین دی فقر داشتم که دوتا آمپول تجویز شد برا فرتین هم قرص آهن دادن
قندم هم ۱۲۹بود
گفتن روزه نگیری بهتر هست.
و برام اسکنهسته ای نوشتن هنوز نتونستم انجام بدم چون یه پسر ۴ساله دارم که شرایط برام سخته بخوام فاصله ازش داشته باشم
الان ۹روزه از ماه مبارک وروزهگرفتم اما مثل جنازه میخوابم بیشتر فقط
و یکی دوساعت قبل افطار شدید بهمفشار میاد حالت جیغ بهم دست میده بهخودممیپیچم ولی هی به خودم میگم تومیتونی وهرجور شده ازش عبور میکنم
میخواستم به عنوان آخرین دکترتو امسال ببینم چیکار کنم روزه هامو بگیریم یا بذارم هی با فاصله بگیرم؟چون نظر یه دکتر یکی بخاطر تعدادقرص هام وفشارو ضعف هام و حتی نظر یک دکتر این بود بعدها گلوکوفاژوزیادکنم به مرور زمان به دوتا برسونم ونگیرم
اما راستش یکی از دکترها چون بهم گفت کیاصلا بهت گفته روزه بگیری شککردم که نکنه واقعا بد باشه.
دیگه نظر اخرونظر شما قرار دادم.
استرس اینکه نکنه دارمفرار میکنم و گناه میکنم عذاب وجدان میگیرم.
ممنونم
سلام
ارسال پاسخدیابت و فشارخون کنترل نشده، مانع دیابت است. البته تشخیص خود فرد هم مهم است و شما که اذیت می شوید، طبیعتا بهتر است روزه نگیرید.
سلام و عرض ادب. آقای دکتر من نارسایی دریچه آئورت دارم. موقع پمپاژ خون، دریچه کامل بسته نمیشه و خون به داخل قلب بر میگرده. در این مرحله چون تنگی نفس یا علائم جدی دیگه ای ندارم فعلا نیاز به عمل تعویض دریچه نیست اما هر ۹ ماه یکبار نیاز به اکو دارم. روزی یک عدد قرص بیسوتا ۵ و آسنترا ۵۰ میخورم. با این شرایط میتونم روزه بگیرم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله روزه مشکلی ندارد.
سلام دکتر بزرگوار.من ۶۵ سال عمر دارم و سال۸۶ سکته قلبی کردهام و عمل قلب باز انجام دادهام در اثر سکته قلبم۳۸ درصد کار میکند داروهایی که مصرف میکنم عبارتنداز قرص آرترستان ۵۰ شبی یکی،قرص اپرونا۲۵ روزی یکی،قرص کنکور۲/۵ روزی نصفی،قرص آسپرین و قرض رزوواستادین ضمنا هر روز حداقل ۶ کیلومتر پیاده روی با سرعت ۶ کیلومتر درساعت دارم و احساس تنگی نفس و یا درد قلبی نمیکنم آیا اجازه روزه گرفتن دارم؟ ممنونم از راهنماییتون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله با استراحت بیشتر و در صورتی که تپش قلب یا درد سینه ندارید, می توانید روزه بگیرید.
سلام وقت بخیر پدر من اسفند. ماه ۱۴۰۲ قلبشون آنژیو گرافی کردن و فنر گذاشته از همون موقع پلاویکس ،آسپرین ،آملودیپین و والسارتان ،میخورن و در حال حاضر استرس زیادی دارند بخاطر یسری شرایط آیا میتونه روزه بگیره؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاز نظر قلبی با توجه به گذشت یکسال می تئانند روزه بگیرند.
باعرض سلام و قبولی طاعات و عبادات
ارسال پاسخمنچند روزه دارم روزه میگیرم و یک ساعت به افطار قبلم و دست چپم درد میگیره.دکتر قلب رفتم واسم اکو نوشت بخاطر هزینه نرفتم.ایا روزه ضرر داره؟؟
سلام
ارسال پاسخبهتر است بررسی شوید تا از نبود بیماری قلبی اطمینان حاصل شود.
سلام آقای دکتر من ۶۳ سال دارم یه رگ قلیم فنر داره یکی دیگش سی درصد گرفته آلان هم دکتر گفته چرب دور قلب داری وقلبم به خاطر فشار بالا ضخیم شده روزه گرفتن برام مشکلی نداره ممنون میشم جواب بدید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر بیش از یکسال از فنر قلب گذشته باشد و شرایط بدنی فعلی هم بی علامت باشد بله می توانید.
سلام .من مشکل قلبی ندارم ظاهرا ولی روزه میگیرم چند ساعت از روز نفس تنگی میگیرم و حس فشار در رگ گردنم دارم .گاهی ضربان قلبم زیاده و گاهی کم میشه میتونه علت بیماری قلبی باشه یا خیر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاحتیاج به بررسی و نوار و اکو دارد.