سوراخ بین دهلیزهای قلب ، یکی از بیماریهای مادرزادی شایع است که عمدتاً در زمان کودکی تشخیص داده می شود. با این حال تعداد قابل توجهی از این بیماران علایم شان به صورت تاخیری ظاهر شده و در سنین جوانی و حتی میانسالی تشخیص داده می شود به طوری که شایعترین بیماری مادرزادی قلب که در سنین بالا تشخیص داده می شود ، همین سوراخ بین دهلیزی یا ASD است.
بعد از تشخیص ASD مهم ترین موضوع در مورد نحوه درمان آن است. اینکه چه زمانی و به جه روشی باید این بیماری را درمان کرد ، موضوع این نوشته است.
آیا باید ASD را حتماً درمان کرد؟
پاسخ این پرسش "بله" است. بجز در سال اول زندگی که احتمال دارد سوراخ ASD کوچک و بدون علامت به صورت خودبخودی بسته شود ، در بقیه موارد این بیماری احتیاج به درمان دارد. به صورت یک قانون کلی ASD در هر سنی و در افراد با علایم بیماری و همچنین در افرادی که علایم بیماری را ندارند و سوراخ قلب آنها به صورت اتفاقی کشف شده است ، باید بسته شود.
عدم درمان ASD در کوتاه مدّت با خطر آریتمی های قلبی و عبور لخته های خون از ASD و آمبولی به اعضای مهم بدن از جمله سکته های مغزی همراه است. همچنین عدم درمان بیماری در طولانی مدّت به افزایش فشار شریان ریوی و نارسایی قلب راست منجر خواهد شد که به نوبه خود از عوارض مهم و تقریباً برگشت ناپذیر قلبی هستند. به همین دلیل در تقریباً تمام موارد توصیه به درمان و بستن سوراخ قلبی می شود ، حتی در موارد کوچک و با Qp/Qs کمتر از 1/5.
👈 بیشتر بدانیم:مفهومQp/Qs 🔗
انواع مختلف ASD
ASD چهار نوع مختلف دارد که روش های درمان هر کدام از آنها با هم متفاوت هستند. انواع ASD بر اساس محل سوراخ شدن دیواره بین دو دهلیز تعیین می گردد.
ASD اولیه
این نوع از بیماری به دلیل عدم تشکیل دیواره اولیه سپتوم در دوران جنینی ایجاد می شود. سپتوم بین دهلیزی در زمان جنینی به صورت دو دیواره اولیه و ثانویه که به ترتیب زمانی تشکیل می شوند ، تکامل پیدا می کند. عدم رشد دیواره اولیه موجب ایجاد سوراخ بین دهلیزی از نوع اولیه یا "پریمیوم" می گردد.
این نوع از ASD در محل تلاقی دریچه های تریکوسپید و میترال و همچنین محل اتصال دیواره بین دو بطن راست و چپ قرار دارد. به همین دلیل افرادی که ASD پیمیوم یا اولیه دارند ، در کنار ASD سایر اختلالات ساختمانی قلب را هم دچار می شوند و بیماری آنها از شدت بیشتری برخوردار است.
ASD ثانویه
عدم تشکیل یا رشد ناقص دیواره ثانویه یا "سکندوم" دهلیزی عامل ایجاد این بیماری است. این نوع از ASD در مرکز دیواره بین دو دهلیز قرار دارد و در اغلب موارد به صورت ایزوله دیده می شود و همراهی بیماریهای دیگر قلبی با این نوع از بیماری نامحتمل است. ASD ثانویه شایعترین نوع این بیماری و در عین حال خوش خیم ترین نوع ASD بشمار میرود.
ASD سینوس وریدی
ناحیه ای قسمت خلفی دهلیز راست که سیاهرگ های فوقانی SVC و تحتانی IVC به دهلیز راست وارد می شوند، ناحیه سینوسی دهلیز نام دارند. اگر سوراخ بین دهلیزی در این ناحیه باشد ، ASD از نوع سینوس وریدی خواهد بود.
این نوع از ASD شیوع بسیار کمی دارد ولی میزان همراهی آن با سایر بیماریهای قلبی مانند جابجایی سیاهرگ های ریوی بین دو دهلیز بسیار زیاد است.
ASD سینوس کرونری
سینوس کرونری در اصل سیاهرگ اصلی قلب است که خون تیره و فاقد اکسیژن مصرف شده در عضلات قلب را به دهلیز راست می ریزد. محل عبور این سینوس از ناحیه تحتانی دیواره بین دو دهلیز است. این نوع از نقص دیواره ای اگرچه نادر است ولی می تواند با در هم آمیختن خون تیره وارد شده به دهلیز راست و خون روشن داخل دهلیز چپ ، علایم ASD را ایجاد نماید. این نوع از بیماری با احتمال زیادی با سایر اختلالات داخل قلبی همراهی دارد.
تشخیص نوع ASD و تعیین روش درمان تا حد زیادی به نتایج اکوی قلب به ویژه اکو از راه مری وابسته است.
اهمیت اکو مری
بیماری از هر روشی که تشخیص داده شده باشد ، برای درمان احتیاج به اکو مری دارد.
👈 بیشتر بدانیم: اکو از راه مری 🔗
اکو مری هم می تواند ASD را تشخیص دهد و هم نوع آن را مشخص نماید. و هم اینکه با استفاده از اکو مری است که مشخص می شود آیا سوراخ بین دو دهلیز مناسب برای بستن با استفاده از اینترونشن و وسایل داخل قلبی است یا اینکه احتیاج به عمل قلب باز دارد.
علاوه بر تشخیص در زمان درمان ASD چه به روش اینترونشن و چه به روش جراحی ، لازم است حین درمان از نظر راهنمایی بستن سوراخ و تایید تکمیل درمان مجدداً اکو مری تکرار شود و درمان ASD هم با راهنمایی و گاید اکو مری انجام می شود.
برای درمان ASD هیچ روش دارویی وجود ندارد و تنها راه درمان آن انجام اینترونشن یا عمل جراحی است.
به صورت کلی ASD از نوع اولیه، سینوس وریدی و سینوس کرونری برای درمان احتیاج به جراحی و عمل قلب باز دارند و تنها ASD از نوع ثانویه است که در شرایط خاصی امکان دارد به وسیله اینترونشن و بدون عمل قلب باز ، بسته شود. این شرایط عبارتند از:
1- سوراخ سپتوم دهلیزی دیواره مناسب برای قراردادن وسایل مسدود کننده را داشته باشد.
2- در شرایط خاصی علیرغم نبود دیواره مربوط به آئورت که در قسمت قدامی سوراخ قلبی قرار دارد هم می توان اینترونشن را انجام داد.
3- قطر سوراخ قلبی حداکثر تا 35 میلی متر باشد.
4- سایر اختلالات داخل قلبی ، چه مادرزادی و چه غیر مادرزادی که احتیاج به عمل جراحی همزمان دارند، وجود نداشته باشد.
اینترونشن برای درمان ASD
روشهای اینترونشن و کمتر تهاجمی هم از نظر تجهیزات و هم کیفیت درمان پیشرفت های بسیار خوبی داشته اند و در حال حاضر به عنوان یکی از روشهای مطمئن و کمخطر برای درمان بیماریهای مادرزادی قلب به ویژه ASD محسوب می شوند. اصول کار اینترونشن به این صورت است که با استفاده از یکی از سیاهرگ های محیطی مانند سیاهرگ فمورال در ناحیه کشاله ران ، لوله های باریکی بنام "کاتتر" ، به سمت قلب هدایت می شوند. این کاتترها با استفاده از گاید فلوروسکوپی که به وسیله دستگاه آنژیوگرافی صورت می گیرد ، از سوراخ قلب عبور داده می شوند. در ادامه با استفاده از راهنمایی اکو مری که همزمان با اینترونشن صورت می گیرد ، وسیله کوچکی که شبیه به چتر است در دو طرف سوراخ قرار داده شده و سوراخ قلب مسدود می شود.
این وسیله -که اصطلاحاً به دلیل اولین وسیله ابداعی از این نوع ، آمپلاتزر هم نامیده می شود- در طول 6 ماه بعد به وسیله لایه ای از سلولهای لایه داخلی قلب ، پوشانده شده و به جزیی از دیواره قلب تبدیل می شود.
این پروسیجر در شرایط بی حسی صورت می گیرد و در جریان اینترونشن برای انجام اکو مری و کاهش استرس بیمار از داروهای بی حسی و آرام بخش استفاده می گردد. اینترونشن در اطاق آنژیوگرافی انجام می شود و طول عمل در حدود نیم تا یکساعت است.
عمل جراحی
در ASD غیر از نوع سکندوم و همچنین مواردی از سکندوم که شرایط اینترونشن را نداشته باشند ، انتخاب روش درمان جراحی قلب باز است.
در این روش معمولاً از وسط جناغ سینه یا از راه عضلات بین دنده ای سمت چپ ، قفسه سینه باز می شود تا راه دسترسی به دهلیزهای قلب و دیواره بین آنها ایجاد شود. سپس سوراخ بین دهلیزی به وسیله یک پچ دوخته شده و ترمیم می شود. برای اطمینان از ترمیم کامل ضایعه لازم است تا در پایان عمل و قبل از دوختن قفسه سینه ، اکو مری انجام شود.
میزان موفقیت با هر یک از روشهای اینترونشن و جراحی قلب باز بالای 95درصد است و نتایج بلند مدّت این روشها نشان داده اند که اگر ترمیم ASD در مراحل اولیه و قبل از ایجاد عوارض قلبی انجام شود می تواند طول عمر با کیفیت در حد افراد عادی و بدون بیماری قلبی ایجاد نماید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ذبیح الله نوروزی
861 روز پیشبا. درود و احترام خدمت شما
ارسال پاسخپسر من ۱۲ ساله است و سوراخ قلب دارد و بعضی دکترا هم ميگن که یک دریچه قلب هم بسته است .
آیا در اینجا امکان عملیاتش است و اگر است چند هزینه دارد ؟
با تشکر لطفا جوابش را بدید ممنون شما
قلب من
860 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخسوراخ های قلب به دو روش آنژیوگرافی و روش جراحی باز درمان می شوند. انتخاب نوع روش به نوع ضابعه و ابعاد آن بستگی دارد. لازم است بیمار شما معاینه و اکو انجام شود و سپس در مورد نوع درمان تصمیم گیری شود.
رضا
738 روز پیشدکتر جان من امروز عمل باز Asd انجام دادم خواستم بدونم بعد از چند مدت میتونم رانندگی یا ورزش های مثل فوتبال و انجام بدم و اینکه آیا رابطه جنسی هم باید باشه یا نه با تشکر
ارسال پاسخقلب من
738 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخرانندگی و پیاده روی و کار سبک از دو هفته بعد
رابطه جنسی از یک ماه بعد
فوتبال و ورزش سنگین از دو ماه بعد
سمانه
148 روز پیشسلام آقای دکتر من خواهرم چهارده سالش قلبش سوراخ میگن سوراخش بیست پنج میل به ریشه ام یکم آسیب زده نمیشه عملش کرد درست میگن آیا راه دیگه ای نیست
ارسال پاسخقلب من
147 روز پیشسام
ارسال پاسخلازم است معاینه و اکوی قلب شوند.
زهرا ی
827 روز پیشبا عرض سلام و وقت بخیر
ارسال پاسخهمسر من ب مشکل pda دچار هستند و قراره عمل بشن
ما دو ساله متوجه این موضوع شدیم و چون اون زمان من باردار بودم نمیشد برن برای عمل چون من هم دو قلو داشتم و استراحت مطلق
بچه هام 34 هفته دختر پسر ب دنیا اومدن
ولی تا حالا اکوی قلب نبردمشون
توی اینترنت خوندم این مشکل برای بچه های نارس خیلی پیش میاد و خیلی استرس گرفتم ک نکنه بچه هامم درگیر این مساله باشن
لازمه ب متخصص مراجعه کنم برای بچه ها؟
دخترم هم کم وزنه و هم کم اشتها و منو بیشتر نگران کرده ..
قلب من
826 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدر مورد PDA بحث وراثت و انتقال از والدین به فرزندان بسیار کم و در حد نامحتمل است.
در مورد باقی ماندن PDA بعد از تولد به دلیل وزن کم یا نارس بودن، این موضوع در ۴۸ ساعت اول بعد از تولد قابل تشخیص است و پزشک اطفال یا قلب اطفال با یک معاینه و اکو می توانند بصورت کامل تشخیص دهند.
بهرام
827 روز پیشسلام خسته نباشید بنده ۴۳سالمه و درسال ۹۳ جراحی قلب و بستنasdانجام دادم اما همیشه استرس دارم آیا باگذشت زمان با مشکل روبه رو میشم
ارسال پاسخقلب من
826 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدرمان ASD با عمل یا با استنت معمولا کامل و دایمی است و عوارض طولانی مدت بجا نمی گذارد. البته در افرادی که بعد از بزرگ شدن سمت راست قلب و اصطلاحا دیر اقدام به ترمیم می کنند، بسته به آسیب های قبل از عمل می توان انتظار باقی ماندن علایم را داشت ولی اگر در زمان عمل ASD تغییرات بیماری بر قلب ایجاد نشده باشد، معمولا بهبودی دایمی است.
بهرام
818 روز پیشدکتر خیلی با این جواب روحیه ام خراب شد آیا با به جا ماندن اثرات بعداز عمل خطرناکه
ارسال پاسخقلب من
817 روز پیشسلام
ارسال پاسخبستگی به اکو و شرایط بعد از عمل دارد. پزشک معالج که پرونده قبل و بعد از عمل را دارد، بهتر می تواند راهنمایی نماید.
محمد
824 روز پیشسلام پسر من هشت سالشه قلبش سوراخه اکو بردم دکتر گفت زیاد معلوم نیس فقط جای سوراخ سر سوزن هس خطری ندارع؟؟
ارسال پاسخقلب من
824 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاسم ضایعه رو نگفتند. گزارش اکو را در واتساپ کلینیک ارسال نمایید. ۰۹۱۲۱۲۶۰۲۷۵
لیلا عابدی
815 روز پیشسلام اقای دکتر خسته نباشین
ارسال پاسخبچه های من دوقلو بدنیا اومدن هفته 32 یکی پسر یکی دختر تو بیمارستان دخترو اکو کردن و نوشتن Asd 2 هنوز مشهود است اقای دکتر خیلی نگرانم باید دوباره ببرم پیش متخصص اکو کنن تروخدا کمکم کنین بگین که چیزی خاصی نیس،
قلب من
815 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخسن فعلی و سایز asd مهم است. اگر نوزاد بوده و ۲ میلی متر است، مهم نیست. بهتره گزارش کامل اکوی قلب را ارسال کنید
علی امیدوار
808 روز پیشسلام
ارسال پاسخبنده یک دختر ۷ ساله دارم.موقع تولد با وزن۱۲۰۰گرم به دنیا آمد.بعد از سه ماه وزن گیری مناسبی داشت جهت کنترل دوره ای به پزشک خانواده مراجعه کرده که به توصیه ایشان به متخصص قلب مراجعه کردیم .که بعد از اکو کارتوگرافی مشخص شد که دخترم دوتا سوراخ قلبی asdو vsd دارد .از آن موقع به بعد درمان را شروع کردیم البته درمان خاصی دریافت نکردیم فقط کنترل بود.که نهایتا در پایان ۶ سالگی vsdترمیم شد .چند روز پیش جهت کنترل سال یه به پزشک مراجعه کردیم که ایشان گفتند سوراخ asdبسته نشده و اندازه اش هم بزرگتر و به ۸ میلی رسیده و باید عمل بشود البته به روش کانتر گذاری(آمپالتتر) . و معرفی نامه بستری به بیمارستان نوشتند.الان وزن فرزندم که ۷ ساله میباشد ۱۵ کیلو میباشد.سوال بنده این است که آیا بعد از کانتر گذاری رشد و وزن گیری فرزندم بهبود خواهد یافت و اینکه چون دخترم بسیار ضعیف است اگر عمل نکنیم چه میشود ؟ و آیا درمان جایگزین دارد؟
و سوال آخر اینکه در صورت عمل وضعیت سلامتی دخترم به چه شکل خواهد بود .
اگر پاسخگو باشید خانواده ای را از نگرانی در خواهید آورد..تشک و سپاس
قلب من
808 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخسوراخ ASD باید بسته شود و در صورت تأخیر می تواند به سمت راست قلب صدمه زده و تنگی نفس ایجاد نماید.
اگر مناسب برای آمپلاتزر است که چه بهتر و بجای عمل باز، با استفاده از آنژیو بسته می شود.
در مورد رشد، بهبودی می یابد ولی اینکه تمام مشکلات ناشی از وزن پایین تولد با این عمل بهبود یابد، خیر. نسبی است.
ناشناس
808 روز پیشممنون جناب دکتر . پزشک معالج توصیه کردند که تصمیم به عمل بگیریم . و تا ۶ ماه هم فرصت دادن . شرایط قلب برای عمل مناسب تشخیص دادن . آیا بعد از عمل میتوان انتظار داشت سلامتی کامل حاصل بشود.
ارسال پاسخقلب من
808 روز پیشمعمولا بله. ترمیم در این عمل کامل است
ارسال پاسخعلی امیدوار
808 روز پیشممنون از بذل و توجه جنابعالی.. جناب دکتر دختر من بسیار کم اشتها هست و تا کنون به دفعات به دکتر های متعدد هم مراجعه کرده ایم . و غذا خیلی کم میخورد .و نتیجه این عمل عدم رشد و وزن گیری شده است آیا این کم اشتهایی با سوراخ قلبی ارتباطی دارد؟
ارسال پاسخقلب من
808 روز پیشباسلام
ارسال پاسخبصورتکامل خیر . با بستن ASD می توان انتظار نسبی داشت
حمید
785 روز پیشبا سلام و خسته نباشید اقای دکتر من ۳۳ سالم چند روز پیش اکو کردم متوجه شدم asd qp/qs=1.06 هست ایا نیاز به درمان دارد ،
ارسال پاسخچند هفته ای هست دردی در قفسه سینه که انشار پیدا میکنه به گردن و باز سمت چپ دارم ،ممنون میشم راهنمایی کنین
قلب من
785 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبرای بستن ASD ملاک ۱.۵ و بیشتر است و این عدد کم است. البته بستن و درمان ASD غیر از میزان شانت به عوامل دیگری هم بستگی دارد و لازم است تحت نظر پزشک معالج باشد.
جواد رستمی
769 روز پیشسلام.دکتر بنده اکو مری انجام دادم حفره بین دهلیز حدود ۱۹ میلی متره . باید چکار کنم لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
ارسال پاسخقلب من
769 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاگر دیواره مناسبی داشته باشد، با اینترونشن و انژیو قابل درمان است. اگر مایل بودید، برایتان انجام می دهیم
امید
759 روز پیشسلام و خسته نباشید آقای دکتر -خانم بنده اکو کنتراست انجام داده که asd 3.43 هستش میخواستم بدونم با اینتروشن یا آنژیو قابل انجام هستش یا خیر و اگر قابل انجام هستش هزینه و ریسک انجام چقدر میباشد ممنون از زحماتتون
ارسال پاسخقلب من
759 روز پیشبا سلام
ارسال پاسختصویر گزارش اکو مری را ارسال نمایید. از قسمت ارسال مدارک
کریمی
755 روز پیشسلام من ۳۳ ساله هستم تقریبا دو ماه متوجه شدم دو سه تا سوراخ توی قلبم دارم و قراره عمل کنم خیلی استرس دارم تو رو خدا راهنماییم کنید دکترا میگن ۳تا از راگها قلبم جابهجا شدن
ارسال پاسخقلب من
754 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخعمل برای سوراخ قلب عموما بدون خطر است. در مورد رگ قلب و جابجایی آن باید تصویر مدارک قلبی و آنژیوگرافی را ارسال نمایید- از قسمت ارسال مدارک-
مریم
747 روز پیشسلام خسته نباشید
ارسال پاسخببخشید دخترم دچار مشکل ASD بوده
عمل آنژیو انجام داده
سوال من اینه که این مشکل یعنی بعد این عمل و مراقبت های بعدش
برای همیشه برطرف میشه ؟!
قلب من
747 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله معمولا سوراخ بصورت کامل بسته شده و مشکل برطرف میشود.
حسین علیزاده
739 روز پیشسلام دکتر من تو ۲۰ سالگی برای asd عمل باز کردم .
ارسال پاسخو اللن نزدیک ب یک سال و نیم میشه و شروع کردم به ورزش بدنسازی چون وزنم خیلی پایینه و ماهیچه هام ضعیف .
مشکلی نداره ادامه بدم .
و این که جناق تا کی کاملا جوش میخوره برای پرس سینه ؟
قلب من
739 روز پیشسلام
ارسال پاسخاستخوان تو دو ماه اول جوش میخوره و مشکلی برای بدنسازی نیست
حسین علیزاده
738 روز پیشی ماه پیش آزمایشگاه کلی دادم گفت سطح آنزیم آلکالین فسفاتاز ۶۰۰ و بعد آزمایش دادم گفت ۴۰۰ و بعد رفتم سونا دادم گفت مشکلی از بابت کبدو صفرا نیست برای همین گفت احتمالا به خاطر استخوان جناقم هست که داره جوش میخوره.
ارسال پاسخقلب من
738 روز پیشبله میتونه از این مسیله باشد.
ارسال پاسخاکبر زمانپور
734 روز پیشسلام اقای دکتر من ی چند روز قبل asdبرا پسرم انجام دادم و دقیق پنج روز بعد از ی جای 50سانتی افتاد ایا باعث میشه ک اسیب ببینه asd ایا مراقبت های بعد asd چی هست متشکر
ارسال پاسخقلب من
733 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا عمل باز بود یا با استنت قلبی
ناشناس
732 روز پیشسلام آقای دکتر من چند روز پیش دچار افت فشار شدم و به بیمارستان رفتم و نوار قلب از من گرفتند که نوار قلبم مشکل داشت؛ به بیمارستان رجایی مراجعه کردم آن جا اکو انجام دادم. آزمایش خون برای امبولی ریه و مسائل دیگر از من گرفتند و چند آزمایش دیگر که جواب همه آنها منفی بود و از بیمارستان من را مرخص کردند. بعد از جواب آزمایش پزشکان از تصویربرداری از قلبم خودداری کردند. اما گفتند سمت بطن راست من بزرگ شده و در اکو هم مشکلاتی وجود دارد. به من گفتن امکان اینکه سوراخ مادرزادی در قلب داشته باشم وجود دارد و به من گفتند اکو تخصصی انجام دهم. الان خیلی نگرانم که چه مشکلی دارم و چرا بطن سمت راست من بزرگ شده. به شدت روحیهام خرابه و اصلا حال خوبی ندارم
ارسال پاسخقلب من
732 روز پیشسلام
ارسال پاسخنوار قلب و مدارک باید بررسی شوند. بیماریهای متعددی می توانند این تغییر را ایجاد کنند و گاها لازم است اکو مری انجام شود.
ناشناس
731 روز پیشآقای دکتر ممنون از پاسخدهی شما. بله شما درست میفرماید باید آزمایشها بررسی شود؛ بزرگ شدن بطن راست بیماری خطرناکیه؟ من اصلا تا به حال تنگی نفس نداشتم، گاهی قلبم درد می کرد اما فکر می کردم به خاطر خستگی و فشار کاریه
ارسال پاسخقلب من
731 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخخطر بزرگی بطن راست به علت ایجاد اون بستگی دارد و می تواند از بی خطر تا موارد مهم متغیر باشد. مهم پیدا کردن علت بیماری است
ناشناس
731 روز پیشبیماری سوراخ قلب بین دهلیزی تشخیص داده شده با عمل جراحی، مشکل بزرگی بطن از بین میره؟ آقای دکتر ممنون از پاسخگویتون. واقعا حالم بده من 34 ساله هستم و میخواستم برای بارداری اقدام کنم الان انگار دنیا تو سرم خراب شده
ارسال پاسخقلب من
731 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبیماری ASD جزو بیماریهای نجیب و خوش خیم است و معمولا بعد از درمانافراد عمر طبیعی دارند
ناشناس
728 روز پیششما خودتان این بیماری را مداوا می کنید؟ اگر خیر لطف می کنید پزشک حاذق معرفی کنید
ارسال پاسخقلب من
728 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای درمان لازم است گزارش اکو مری را بیاورید و بیمار معاینه شود.
ناشناس
726 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید. spap در اکوکاردیوگرافی به چه معناست؟
ارسال پاسخپیش شما اکوکاردیوگرافی انجام دادم عددش را زده 50
میخواستم ببینم آیا مشکلی وجود دارد؟
قلب من
726 روز پیشسلام
ارسال پاسخبه معنی فشار شریان ریه است. نرمال تا 35 است و 50 به معنی افزایش فشار شریان ریه در اثر بالا بودن جریان خون است.
ناشناس
714 روز پیشسلام و خسته نباشید اقای دکتر من سوراخ 16 میلیمتری بین دو دهلیز دارم که تشخیص دکتر عمل جراحی باز است، همچنین بطن راستم بزرگ شده و فشار ریه 45 هستش. مشکل pvpdc هم دارم، میخاستم ببینم بعد از عمل جراحی این مشکلات برطرف میشه و من می تونم باردار شم؟ چه مدت بعد از عمل جراحی می تونم اقدام کنم برای بارداری؟ آیا فشار ریه کاهش پیدا میکنه و آیا در آینده فرزندم هم ممکنه دچار این بیماری بشه؟ ضمن اینکه من تازه متوجه این بیماری شدم و علائمی نداشتم. آیا عمل جراحی این موضوع سخت و خطرناکه؟ ممنون از پاسخگویتون
ارسال پاسخقلب من
713 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخحتما عمل کنید
بعد از عمل علایم و فشار ریه کمتر میشود
امکان بارداری بعد از ۶ ماه وجود دارد.
احتمال ابتلای فرزندان در حد کم و قابل چشم پوشی است.
مهدیه زند
671 روز پیشسلام
ارسال پاسخدخترم 16سال سن دارد تازه متوجه شدم
که بیماری asdدارد که سوراخ 13میلی متر است
Qs.Qpبرابر با 1.9است برای درمان چه راهکاری وجود دارد
قلب من
671 روز پیشسلام
ارسال پاسخبه احتمال زیاد با انژیو بسته میشه. البته باید اکو مری بشوند تا ابعاد و کناره ها مشخص شود.
ناشناس
654 روز پیشسلام من ۲۲ سالمه ۳ سال به خاطر قلبم تحت نظرم نوار قلب،اکو، تست ورزش پالس اکسیمترو... همه رو انجام دادم ولی دکتر گفت هیچ مشکلی نداری اما الان تشخیص دادن که بین دیواره دو دهلیز قلب سوراخ دارم که باید با اکو مری اندازش مشخص شه و بعد از اون درمان و شروع کنیم اگ میشه لطفا راهنماییم کنید که درمانش به چه صورت هست عمل قلب باز هست یا نه ؟ و اینکه این عمل و بستن این دریچه خطرناکه و عوارض خاصی داره ؟
ارسال پاسخقلب من
654 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخروش درمان به نتیجه اکو مری وابسته است، معمولا چه با استنت و چه با عمل باز، درمان کامل است.
ناشناس
650 روز پیشسلام من تقریبا نزدیک به دو ماه پیش به خاطر سوراخ بین دو دهلیز عمل جراحی قلب باز شدم الان بعضی وقتها به خصوص وقتی فعالیت زیاد و پشت سر هم انجام میدهم یا صبحها از خواب بیدار میشوم سمت چپ قلبم کمی درد دارد، آیا این دردها طبیعی است و به مرور زمان برطرف میشود؟ خیلی نگران هستم. ممنون از پاسخگوی شما
ارسال پاسخقلب من
650 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدرد قلب و قفسه سینه در این حد برای بعد از عمل طبیعی است.
حسین راس روش
637 روز پیشسلام دکتر جان
ارسال پاسخوقت بخیر
دختر 7ونیم ساله دارم از دو ماهگی گفتن سوراخ بین دهلیزی داره الان بعد از 7سال گفتن که asd و رگهای وریدی ریه ش جابجا و عمل بشه . به نظر شما اگر از بغل عمل بشه ریسک نداره ؟ یا باید از وسط باشه ؟
برای این عمل قلب کامل از بدن خارج میکنند یا اینکه توی بدن جراحیش میکنند .
قلب من
637 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین بیماری ASD+PAPVC است و با عمل باز درمان می شود. عموما از وسط قفسه سینه عمل می شود مگر اینکه ضایعه کوچک و ساده باشد و از پهلو و بین دنده ها عمل شود. نوع عمل با جراح است.
قلب من
637 روز پیشقلب از بدن خارج نمی شود و در همان محل ترمیم میشود.
ارسال پاسخنازنین
620 روز پیشسلام آقای دکتر . من چند ماهه متوجه شدم که مشکلasd دارم سه تا سوراخ . قرار هست عمل باز کم تهاجم انجام بدم. سمت راست قلبم بزرگ شده سوال من اینه که بعد از عمل چند درصد احتمال داره به حالت نرمال برگرده؟؟ اخه دکترها جواب مختلف به من میدن یکی میگه قلب بعد از عمل به حالت طبیعی برمیگرده یکی میگه برنمیگرده. و اینکه اگه برنگرده بزرگ بودن سمت راست قلب خطرناکه؟
ارسال پاسخقلب من
620 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاول اینکه سوراخ ASD هر زمان تشخیص داده شد، لازم است درمان شود.
در مورد برگشت علایم، این موضوع به شدّت آسیب قلبی، سن فرد و طول زمان مربوط می شود. در موارد با سوراخ کوچک و فشار نرمال ریه، برگشت کامل تغییرات احتمال دارد. در مواردی که سوراخ قلب بزرگ باشد یا عمل با تأخیر صورت گرفته باشد، برگشت نسبی علایم محتمل است.
مهدی جنگجو
609 روز پیشسلام دکتر من سوراخ قلب asd دارم و 15 سالمه و هنوز بسته نشده و خودم هم تو سن 14 سالگی فهمیدم و دکتر گفته که سوراخ قلب تو 1.5 میلی متر هست و اصلا نگران نباش بسته میشه. میخواستم بدونم بسته میشه یا بهم دروغ میگفته
ارسال پاسخقلب من
608 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین اندازه، یعنی ۱.۵ میلی متر برای ASD عجیب است و مفهومی ندارد. یعنی سوراخ قلب ASD به این اندازه نداریم. این اندازه از سوراخ قلب در PFO دیده می شود که اصولا مهم نیست.
شما اکو مری شدهاید؟ تشخیص ASD و PFO با اکو مری ممکن است. اگر اکو مری نشدهاید، اطلاعات غلط است. اگر اکو مری شدهاید، تصویر ان را ارسال نمایید.
ASD بالای یک سالگی خود بخود بسته نمی شود.
ناشناس
592 روز پیشبا سلام و خسته نباشید
ارسال پاسخمن ۳۱ ساله هستم و متوجه شدم ASD به اندازه ۱/میلیمتر دارم، قرار هست که با اینتروشن درمان کنم، ولی خیلی نگران هستم که موقع انجام کار بهم بگن باید عمل باز انجام بدم، ایا این احتمال هست؟
قلب من
592 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخیک میلی متر !!
تبدیل به عمل باز بسیار کم اتفاق می افتد
قاسمی
570 روز پیشسلام آقای دکتر من در سن 27 بصورت خیلی اتفاقی متوجه شدم asd دارم و عمل باز انجام دادم هیچگونه مشکلی نداشتم الان درد در قفسه سینه دارم اسکن قلب هم چند بار انجام دادم دکتر یمیگه آنژیو گرافی کنم و دکتر ی دیگه نیاز ی نیست بدلیل اسکن قلب قبلی که مشکل حادی را نشان نمیده و میگه اسکن کنونی جوابش درست نیست و میگه شما بدلیل بزرگ شدن قلب قبل از عمل asd نارسایی و کند کارکردن قلب راداری بنظر شما من چیکار بایدکنم ؟
ارسال پاسخقلب من
569 روز پیشسلام
ارسال پاسخاحتیاج به معاینه و دیدن مدارک است
بابایی
552 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید
ارسال پاسخدختر من 9 سالشه و تقریبا 32 کیلو وزن داره و از نظر رشد هیچ مشکلی نداشته تا الان خداروشکر، حدود 4 ماه پیش به صورت اتفاقی و برای چکاپ بردیم اکو که اونجا متوجه شدیم asd داره و سایزش27 میلیمتر تشخیص داده شد
تو این سالها گاهی پیش می اومد که دخترم از درد ناگهانی بصورت تیر کشیدن قلب و تپش قلب شکایت میکرد ولی میزاشتیم به حساب تحرک زیادش
حالا دکترشون آنژیو پیشنهاد کردن در بیمارستان شهید رجایی
آیا نظر شما هم آنژیو هست برای این سایز یا جراحی؟ و آیا درصورت آنژیو شدن با این سایز بعدش مشکلی پیش نمیاد؟ به صورت کامل درمان میشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید و از نگرانی درمون بیارید
قلب من
552 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاینکه مناسب برای جراحی است یا آنژیو , بجز سایز به اندازه دیواره و کیفیت سوراخ قلب بستگی دارد. اگر گفته شده آنژیو شوند احتمالا مناسب بوده است. نتایج عمل و آنژیو یکسان است.
Ali
551 روز پیشسلام آقای دختر خسته نباشید
ارسال پاسخمن 23سالمه یکبار سال 95عمل asd انجام دادم یکبارهم سال 97 عمل پریکاردیوتمی انجام دادم میخواستم بدونم بدنسازی مشکلی برای قلبم ایجاد نمیکنه ؟؟ محدودیتی برای وزنه سنگین ندارم ؟؟
قلب من
551 روز پیشسلام
ارسال پاسخورزش قهرمانی بهتر است انجام نشود. وزنه با کمتر از ۲۰ کیلو مشکلی ندارد ولی زور زدن زیاد و با وزنه بیشتر خطرناک است.
شیما صلواتی
539 روز پیشسلام آقای دکتر،وقتتون بخیر
ارسال پاسخبچه من۴ماهه بردم دکتر که گفتن صدای اضافی قلب داره باید اکو انجام بشه اکو گرفتم بردم پیش متخصص قلب گفتن تنگی دریچه ریوی درحد30تا35درصد و سوراخ بین دهلیزی در حد ۵میلی داره باید ۳ماه دیگه بیارید برای اکو حالا این هفته باید ببرم خیلی استرس دارم آقای دکتر توروخدا راهنمایی کنید روند درمان به چ شکله باید عمل بشه یا نه ؟الان7ماه و ۱۵روزشه
قلب من
538 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبهترین زمان تکرار اکو در یک سالگی است. بسیاری از این موارد تا یکسالگی ترمیم می شوند.
ملکه
528 روز پیشدرود بر شما
ارسال پاسخمادر من 73 سال دارند و برای عمل لاپروسکوپی نیاز به تایید دکتر قلب داشتند که بعد از اکو و اکوی مری متوجه شدیم سوراخی مادر زادی در قلب دارند و در جواب اکوی مادرم این مطالب نوشته شده است. حالا قراره که عمل بشوند و ما نمی دانیم با توجه به فشار ریه بالا حدود 44 چه روش عملی مناسب است . چند سوال دارم اگر محبت کنید پاسخ بدهید.
ایا عمل باید حتما باز باشد
در این نوع عمل باز با فشار ریه بالا خطری وجود ندارد
این نوع عمل چقدر طول می کشد و معمولا چند سانتی متر شکافته خواهد شد
ایا بعد از عمل فشار ریه به اندازه طبیعی بر می گردد؟
Large secundum type ASD, size by 3D echo: 2cm*1,8, significant left to right shunt, QP/QS: 2
سپاسگزارم
قلب من
527 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخانتخاب نوع درمان به نتایج دیواره سوراخ قلب در اکو مری بستگی دارد. با فشار بالای ریه مشکلی ندارد و اینکه با عمل باز باشد یا با آنژیو لازم است اکو مری شوند.
ملکه
527 روز پیشدرود بر شما ضمن سپاس فراوان از پاسخ گویی سریع شما
ارسال پاسخمدارک اکو و اکو مری و آنژیو مادرم را در واتس اپ کلینیک ارسال نمودم
سپاسگزارم
قلب من
525 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخمناسب برای آنژیو نیست و بهتره عمل باز شوند.
لنا
513 روز پیشدرود
ارسال پاسخعمل ASD خطرمرگ که نداره ینی در چه حد سنگینه؟
قلب من
513 روز پیشسلام
ارسال پاسخعمل سنگین قلب نیست و جزو عمل های کم خطر محسوب میشود.
تارا
512 روز پیشسلام خسته نباشید؛دختر من توی هفت روزگی داخل دستگاه زردی متوجه افت اکسیژن شدن لحظه ای که با اکو مشکل asd بود با قطر 7mm و برای چکاپ تو 27 روزگی به بیمارستان رفتیم ولی اکو نشدن و با دستگاهی که دکتر توی اتاقش داشت قطر دیوارها رو از زاویه های مختلف نگاه کردن 5/7 بود 5/8 بود 5/6 بود و گفتن دیوارها سالم و نوبت دادن برای 4 ماهگی بهمون برای چکات و اکو؛چندتا سوال داشتم خدمتتون تو مقاله ها میخوندم غالبا هرماه باید چکاپ بشن چرا انقدر با تاخیر گفتین؟آیا مشکلی ندار یا ما زودتر ببریم؟سوال بعدیم از خدمتتون اینکه دکتر بهمون گفت اگر قرار بر عمل باش یا آنژیو فقط تو سن 4-5 یالگی به بعد میشه اقدام کرد الان هیچ کاری نیاز نیست؛آیا نظر شماهم همینه الان نیاز به کارخاصی ندار؟دخترمم تقریبا پانزده روز اول کلا 150 گرم وزن گرفتن ولی هفته بعدش پیش متخصص بردیم 300 گرم دیگه وزن گرفته بودن و آخرین بار 3کیلو 700 گرم بودن توی بیست و پنج روزگی حدودا
ارسال پاسخداخل برگه ازمایش نوشته asd2 ممنون میشم بگید از چه نوعی هست
قلب من
511 روز پیشسلام
ارسال پاسخASD سکندوم است و برای بستن باید کودک به 10 کیلو یا به یکسالگی برسد. موارد کوچک گاها تا یکسالگی خودبخود هم بسته می شوند. هر ماه لازم نیست تحت نظر باشند.
ناشناس
492 روز پیشسلام بعد از عمل جراحی قلب vsd میشه سوار هواپیما شد؟
ارسال پاسخقلب من
491 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر کامل بسته شده باشد، بله مشکلی ندارد.
مرتضی
404 روز پیشآیا عمل قلب باز بستن سوراخ قلب asd و ترمیم دریچه قلب خطر ناک هست؟
ارسال پاسخقلب من
404 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله تا حدودی. دو عمل باهم خطرات مخصوص بخود را دارند.
ناشناس
397 روز پیشسلام نوزادتک بطنی داریم مدارکشوکجابفرستم ببینید
ارسال پاسخقلب من
397 روز پیشسلام
ارسال پاسخبه ایمیل یا به قسمت ارسال فایل
خمسه
384 روز پیشسلام خسته نباشید؛دختر من در روزهای اول تولد متوجه asd سکندوم با سایز 7mm شدیم؛در چهار ماهگی با اکو قلب به قطر 4.9 mm رسیده بود؛دکترش بما گفت هر موقع ضربان قلبش بالا رفت یا دور لب و چشمش سیاه شده برای چکاپ بیارید ولی مشکلی نبود بعد یک سال برای چکاپ بیارید و نیازی به کار خاصی نیست؛همچنین گفتن یک پرده محافظ روی قلب رو پوشونده اگر جایی مراجعه کردین و گفتن قلبش بزرگ شده نترسید بگید دوباره چک کنن تا تشخیص اشتباه نداده باشن،دوتا سوال داشتم خدمتتون اول اینکه این پرده که گفتن محافظ اسمش چی و اینکه طبیعی هست برای همه نوزادها؟سوال دومم اینکه الان دخترم در 6 ماهگی هست به دلیل شیطنت و دست و پایی که میزنه یا به دلیل دمر خوابیدن و زوری که میزنه ضربان قلبش بالا میره آیا این فشار و ضربان قلبی که بالا میره باعث وخیم شده یا بزرگ شدن سوراخ asd سکندوم یا اسیب بهش نمیشه؟و هیچ توجه خاصی نمیخواد بکنیم به نوزاد تا جلوگیری بشه از بزرگتر شدن سوراخ قلبش؟ممنونمیشم بابت وقتی که برام میذارید
ارسال پاسخقلب من
384 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر مورد خوابیدن و فعالیت مشکلی نیست و می توانند انجام دهند. لازم است در یکسالگی اکو تکرار شود.
در مورد پرده دور قلب اصولا همه افراد پرده دور قلب دارند که پریکارد نام دارد و طبیعی است.
ناشناس
337 روز پیشسلام بزرگوار پسرم درسن ۹سالگی اکو رو انجام دادیم هیچ مشکلی نداشت وبعد از یکسال دوباره اکو انجام دادیم گفتند که asdثانویه ۲.۲میلی هست سوالم اینه تا ۹سالگی بدون مشکل بود وسوراخ قلبی نداشت اینکه در۱۰سالگی این سوراخ شکل گرفت آیا هرچه سن بزرگتر بشه سوراخ هم بزرگتر میشه?وآیا الان نیاز به عمل آنژیو هست ویا احتمال داره خود بخود بسته بشه ممنونم ازمحبتتان واکو روهم توواتساب فرستادم
ارسال پاسخقلب من
337 روز پیشسلام
ارسال پاسخASD ایجاد نمی شود و مادرزادی است و به احتمال زیاد در اکوهای قبلی تشخیص نداده اند.
معمولا بزرگتر نمی شود و اینکه بستن لازم دارد به میزان عبور جریان خون و یافته های اکو بستگی دارد.
حسن
325 روز پیشس دکترببخشیدمن 25روزهست که عملasdانجام دادم وقبل عمل گفتن قلب بزرگ شده,الان تنگی نفس دارم و پیاده روی میکنم به نظرتون مشکل خاصی هست؟ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال پاسخقلب من
325 روز پیشسلام
ارسال پاسخلازم است اکوی جدید و بررسی شوید.
دلنیا
115 روز پیشسلام خسته نباشین
ارسال پاسخدخترم ۸ ساله و ۲۰ کیلوگرم وزنشه تشخیص دادن که ASD سنکدوم داره و ابعاد سوراخ سپتوم دهلیزی ۱۳ میلیمتر است
میخواستم بدونم عمل باز قلب بهتره یا اینترونشن ؟
نتایج کدام روش بهتره و اینکه در آینده مشکلی برای دخترم بوجود میاد یا نه ؟؟
دکتر جان خیلی ممنون میشم جواب بدین
قلب من
114 روز پیشسلام
ارسال پاسخنتیجه نهایی اینترونشن و عمل مساوی و تقریبا ۱۰۰ درصد است. در این سایز هر دو روش قابل انجام است و عموما پیش آگهی طولانی مدت خوب است.
سیده ایلین موسویان
73 روز پیشسلام اقای دکتر دخترم دارای بیماری asd =2 است
ارسال پاسخ10 سال و 9 ماه است ایا نیاز به جراحی برای بسته شدن دارد
دکتر بردم گفت هرسال برای چکاپ بیاره ولی ممکن تا 13 سالگی به خودی خود بسته شه الان مطالب سایت را خوندم نگران شدم ایا بهبودی امکان داره به خودی خود حاصل شود .اگه فقط حواس مان باش که استرس نداشته باشد و تحت درمان دنانپزشکی باشد
قلب من
72 روز پیشسلام
ارسال پاسخمنظور از ۲ چیست؟ اگر ۲ میلی متر است که اصلا مهم نیست و پیگیری نمی خواهد. اگر ۲ سانت است که باید فورا درمان شود. ASD در این سن اگر وجود داشته باشد، خودبخود ترمیم نمی شود.
فاطمه حسنی
21 روز پیشسلام جناب دکتر
ارسال پاسخدختر ۱۸ روزه من دو تا سوراخ در قلبش هست، یکی asd :۳.۵ میلی متر و یکی دیگه vsd : 3 میلی متر ، آیا خطرناک هست؟ چقدر امکان داره خود به خود خوب بشه؟ یک دکتر که مراجعه کردم گفت یک ماه دیگه برای اکو دوباره برم و دارو مصرف بشه، بنظر شما نیاز به داروهست؟
قلب من
19 روز پیشسلام
ارسال پاسخASD مشکلی ندارد ولی برای VSD لازم است پیگیری نمایید.