داروی آپیکسابان یک رقیق کننده خون است. این دارو از جمله داروهای ضدّ انعقاد جدید خون - NOAC - است و برای جلوگیری از ایجاد لخته خون، ترومبوز و همچنین برای درمان بیماریهای ناشی از لخته خون در بدن استفاده می شود.
این دارو یکی از مهمترین فاکتورهای سیستم انعقاد بدن یعنی فاکتور ۱۰ فعال - Factor Xa - را بی اثر می کند. با مهار این فاکتور چرخه انعقاد قادر به تولید ترومبین و تبدیل فیبرینوژن به فیبرین نخواهد بود و این اثر موجب متوقف شدن انعقاد خون خواهد شد.
راه دفع دارو از بدن عمدتاً از راه ادرار و کلیه است. لذا در افرادی که نارسایی کلیه دارند یا دیالیز می شوند، باید دوز دارو را کاهش داد یا از سایر داروها مانند وارفارین استفاده نمود.
نام علمی و اصلی دارو آپیکسابان - APIXABAN - است.
برند اصلی و معروف دارو که ساخت شرکت فایزر است، الی کوییز - ELIQUIS - نام دارد.
در ایران این دارو با اسامی تجاری متعددی در دسترس است:
الاکوئیت ELAQUIT شرکت عبیدی
آپیراکس APIRAX شرکت آرنا حیات
این دارو در دوزهای ۲.۵ و ۵ میلی گرمی و بصورت خوراکی در دسترس است.
دوز معمول و رایج مصرف دارو دو بار در روز و بصورت صبح و شب با فاصله ۱۲ ساعت از هم است.
موارد مصرف داروی آپیکسابان
آپیکسابان عموماً برای بیماریها و شرایط مرتبط با ترومبوز مورد استفاده قرار می گیرد:
- درمان DVT یا بیماری لخته خون در پا: DVT بیماری نسبتاً شایعی است که بصورت لخته خون در وریدهای پا خود را بروز میدهد. این لخته ها در صورت عدم درمان خطر انتشار، نارسایی وریدهای پا و خطر آمبولی ریه را ایجاد می کنند. آپیکسابان در درمان DVT بسیار مفید و مؤثر بوده است.
- پیشگیری از DVT: در افرادی که سابقه لخته خون دارند یا در افرادی که سابقه DVT ندارند ولی در معرض ایجاد آن هستند، می تواند مانع پیدایش یا تکرار DVT گردد. بسیاری از افراد لازم است برای مدتهای طولانی و گاهاً تا پایان عمر برای پیشگیری از تکرار DVT یا آمبولی ریه از آپیکسابان استفاده نمایند.
- درمان و پیشگیری از آمبولی ریه: آپیکسابان در درمان آمبولی ریه مورد تأیید است و در مطالعات اثر خوبی داشته است. همچنین در طولانی مدّت برای جلوگیری از تکرار آمبولی ریه مورد تأیید قرار گرفته است.
- در فیبریلاسیون دهلیزی غیر دریچهای NVAF: در افرادی که دچار آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی AF هستند، تشکیل لخته خون و آمبولی آن به قسمتهای مختلف بدن از جمله مغز می تواند ناتوانی و مرگ و میر قابل توجّهی ایجاد نماید. یکی از بهترین راههای جلوگیری از ترومبوز و آمبولی در فیبریلاسیون دهلیزی استفاده از داروهای ضدّ انعقاد جدید است.
- بعد از جراحی تعویض مفصل ران یا زانو: آپیکسابان برای پیشگیری از ایجاد لخته خون در افرادی که اخیراً تحت عمل جراحی ناحیه ران یا زانو قرار گرفتهاند، توصیه می شود. این افراد به دنبال عمل جراحی یا بی حرکتی موقت استعداد زیادی برای تشکیل لخته خون دارند و برای پیشگیری از لخته خون لازم است از داروهای پیشگیری استفاده نمایند.
- غیر از موارد گفته شده موارد استفاده خارج از توصیه یا Off-lable هم برای آپیکسابان تعریف شده است مانند لخته خون در هر قسمت از سیستم قلب و عروق مانند لخته های خون داخل حفرات قلب، افرادی که سرطان دارند، افراد با بی حرکتی موقت یا مزمن و در افرادی که از نظر تشکیل ترومبوز پرخطر هستند.
نکته مهم: در افرادی که دریچه فلزی دارند یا در افرادی که به دلیل تنگی دریچه میترال دچار AF هستند، طبق دستورالعمل های پزشکی تنها داروی مورد تأیید وارفارین است و آپیکسابان نباید مصرف شود.
نگهداری و مصرف دارو
- آپیکسابان را می توان در محیط خانه نگهداری کرد و احتیاج به یخچال ندارد. لازم است دارو را از رطوبت زیاد یا نور مستقیم آفتاب دور نگه داشت.
- نصف یا چند تکه کردن دارو توصیه نمی شود.
- دارو را می توان با معده خالی یا پر استفاده نمود و معمولاً دو بار در روز یعنی صبح و شب به فاصله ۱۲ ساعت توصیه شده است.
- در صورت فراموشی تا ۶ ساعت مانده به دوز بعدی می توان دارو را استفاده کرد ولی در صورت نزدیک بودن به دوز بعدی بهتر است ان دوز را مصرف نکنید و استفاده نزدیک به هم یا همزمان دو دوز توصیه نمی شود.
- دارو بعد از ۳ تا ۴ ساعت در خون اثر می گذارد و در صورت عدم مصرف دارو ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد اثر آن از خون پاک می شود.
عوارض جانبی آپیکسابان
آپیکسابان هم مانند هر دارو یا غذایی می تواند عوارض و اثرات جانبی به همراه داشته باشد. این عوارض ممکن است حتّی با دوز استاندارد و تجویز درست هم ایجاد شوند. در صورت مصرف غیر استاندارد یا با دوز بالا احتمال بروز عوارض بسیار بیشتر خواهد بود.
لازم است در صورت بروز هرگونه عارضهای در زمان مصرف دارو آن را به پزشک معالج اطلاع دهید. با توجّه به موارد مصرف بسیار مهمّ دارو قطع آن یا تغییر دوز آن می تواند خطرناک باشد و حتماً تغییر دوز یا نوع دارو تحت نظر پزشک معالج صورت بگیرد.
عوارض شایع دارو
شایعترین عارضه آپیکسابان خونریزی است. از آنجایی که این دارو رقیق کننده خون است خونریزی جزو لاینفک عوارض این نوع از داروها می باشد. خونریزی می تواند خفیف یا شدید باشد:
خونریزی خفیف
این نوع از خونریزیها شایع هستند و به ویژه در افراد مسن و افرادی که در معرض ضربه یا تروما هستند زیاد دیده می شوند. این نوع از خونریزی ها احتیاج به بررسی زیادی ندارند و معمولاً خودبخود یا با قطع یک یا دو دوز از دارو بهبودی پیدا می کنند. مثالهایی از این نوع خونریزی عبارتند از:
- خونریزی از دندان و لثه در زمان مسواک زدن
- کبودی های کوچک و بدون درد زیر پوست
- خونریزی خود محدود شونده از بینی
- خونریزی زیر سفیدی چشم
خونریزی شدید
خونریزی می تواند شدید باشد. این نوع از خونریزی ها در اثر ضربات شدید یا بیماری زمینهای بدن یا در اثر تداخل با سایر داروها ایجاد می شود. داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین یا پلاویکس و داروهای ضدّ التهابی مانند بروفن یا دیکلوفناک می توانند اثرات خونریزی دهنده آپیکسابان را تشدید نمایند. بنابراین لازم است در زمان مصرف آپیکسابان و سایر داروهای رقیق کننده خون از مصرف خودسرانه سایر داروها پرهیز کرد و داروهای تجویز شده برای سایر علل را به پزشک معالج اطلاع داد. در صورت بروز هر کدام از این علایم لازم است به نزدیکترین کلینیک یا اورژانس مراجعه نمود:
- خونریزی گوارشی به صورت استفراغ خونی
- دفع خون روشن از مقعد یا داشتن مدفوع سیاه رنگ، چسبنده و بدبو
- رنگ پریدگی
- ضعف و بیحالی
- خونریزی های گسترده و دردناک در زیر پوست
- تورم بیش از حد مفاصل یا عضلات
- سرگیجه، ضعف یکطرفه، فلج یا اختلال حس و حرکت یکطرفه بدن
- درد شکمی
نکته مهم
در زمان مصرف آپیکسابان از بروز ضربات مهمّ به بدن جلوگیری نمایید.
از مصرف داروهای ناشناس، گیاهی و خودسرانه پرهیز نمایید و داروهای تجویز شده را به پزشک معالج اطلاع دهید.
عوارض کمتر شایع
- بثورات پوستی شدید : حساسیت به دارو معمولاً خود را بصورت جوش های پوستی، خارش و ترشحات پوستی نشان می دهد. کهیر و دانه های قرمز رنگ در کف دست و پا و در نواحی روی شکم یا پشت بدن می توانند اولین نشانه حساسیت و واکنش به دارو باشند.
- واکنش آلرژیک شدید : این نوع از حساسیت فرم شدید و خطرناک عارضه دارویی است و علائم آن می تواند شامل درد قفسه سینه، خس خس سینه، مشکل در تنفس، سفتی قفسه سینه، تورم صورت یا زبان یا سرگیجه باشد. در صورت بروز هرکدام از این عوارض لازم است به سرعت به نزدیکترین اورژانس مراجعه نمود.
مقدار مصرف و نکات مهمّ
در مورد مقدار مصرف این دارو عوامل مختلفی دخیل هستند که عبارتند از:
- نوع بیماری فرد
- سن بیمار
- عملکرد کلیه و کبد
- سابقه خونریزی و لخته خون
- نوع تجویز برای پیشگیری یا درمان
لذا شاید دوز تجویز شده در دو نفر برای یک بیماری واحد، از همدیگر متفاوت باشد. به همین دلیل لازم است دوز و مقدار مصرفی دارو حتماً توسط پزشک معالج تعیین گردد و از استفاده خودسرانه دارو برای موارد مشابه پرهیز نمایید.
در زیر به دوزهای رایج برای چندین بیماری شایع اشاره شده است:
- برای پیشگیری از ترومبوز وریدهای عمقی (بعد از جراحی تعویض مفصل ران و تعویض مفصل زانو):
- بزرگسالان - ۲.۵ میلی گرم دو بار در روز، به مدت ۳۵ روز. اولین دوز باید ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از جراحی شروع شود.
- کودکان - مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
- برای پیشگیری از تکرار ترومبوز وریدهای عمقی و آمبولی ریه:
- بزرگسالان - ۲.۵ میلی گرم دو بار در روز، تا حداقل ۳ الی ۶ ماه درمان برای ترومبوز وریدهای عمقی یا آمبولی ریه.
- کودکان - مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
- برای پیشگیری از سکته و لخته شدن خون در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی غیر دریچه ای:
- بزرگسالان - ۵ میلی گرم دو بار در روز.
- بزرگسالان با ۲ مورد از ویژگی های زیر: سن ۸۰ سال و بالاتر، لاغری با وزن ۶۰ کیلوگرم یا کمتر، یا نارسایی کلیوی - ۲.۵ میلی گرم دو بار در روز.
- کودکان - مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
- برای درمان ترومبوز وریدی عمقی و آمبولی ریه:
- بزرگسالان - در ابتدا، ۱۰ میلی گرم دو بار در روز، یا ۵ میلی گرم سه بار در روز برای ۷ روز اول. بعد از آن ۵ میلی گرم دو بار در روز.
- کودکان - مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
بارداری یا شیردهی
در مورد اثرات دروی آپیکسابان در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد. لذا با توجّه به اینکه سالم بودن دارو در این دوران به اثبات نرسیده است، لازم است در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این دارو پرهیز نمایید.
اگر از اپیکسابان استفاده می کنید و در سنین بارداری هستید، حتماً در مورد بارداری توجه داشته باشید و در صورت بارداری یا تصمیم به بارداری با پزشک خود مشورت نمایید.
مشکلات کلیوی
مهمترین راه دفع داروی اپیکسابان کلیه و ادرار است. همچنین میزان خونریزی در افراد مسنّ و لاغر بیشتر از بقیه است. لذا ممکن است دوز کمتری برای افرادی که حداقل دو مورد از ویژگی های زیر را دارند تجویز شود:
- ۸۰ سال یا بیشتر
- وزن بدن کمتر یا مساوی ۶۰ کیلوگرم
- کراتینین سرم بیشتر یا مساوی ۱.۵ میلی گرم در دسی لیتر
مشکلات کبدی
در بیماریهای کبدی خفیف و متوسط می توان از این دارو استفاده کرد ولی در نارسایی و بیماری شدید کبدی لازم است دارو را قطع کرد و از داروهای مشابه استفاده نمود.
مصرف زیاد و مسمومیت با آپیکسابان
مصرف زیاد این دارو می تواند خطرناک باشد. البتّه برای موارد خاصّی که فرد تنها یک دوز از دارو را زیاد استفاده کرده است یا دارو را زودتر یا دیرتر از زمان خود مصرف کرده باشد، شاید اتفاق خاصی نیفتد ولی در دوزهای بیش از حد یا مصرف چند قرص باهم احتمال بروز عوارض و بویژه خونریزی افزایش پیدا می کند.
اگر فردی چند دوز دارو را باهم استفاده کرده است لازم است سریعاً به نزدیکترین اورژانس مراجعه نماید. علایم خطر مسمومیت با دارو عبارتد از:
- کمر درد
- سردردهای شدید
- سبکی سر
- استفراغ خون
- مدفوع خونی
- تغییرات در هوشیاری
در موارد مصرف بیش از حد دارو لازم است در اورژانس اقداماتی مانند موارد زیر صورت گیرد:
- نظارت پزشکی از نزدیک
- درمان علائم خونریزی که ممکن است شامل انتقال خون و فراوردههای خونی باشد
- تجویز زغال فعال و شستشوی معده
- تجویز Andexxa، داروی تجویزی که فعالیت ضد فاکتور Xa Eliquis را معکوس می کند.
نکات مهمّ
با توجّه به طولانی بودن مصرف آپیکسابان، لازم است شما بصورت دورهای تحت نظر پزشک معالج باشید. تیم درمان براساس آزمایش خون، شرح حال خونریزی، تکرار حملات ترومبوز و با در نظر گرفتن عوامل متعددّی احتمال دارد دوز دارو را تغییر دهد یا قطع نماید. به همین دلیل پیگیری درمان مهم است.
واکنش دارویی و حساسیت به دارو در هر زمانی ممکن است و باید جدی گرفته شود. اگر در حین مصرف این دارو بثورات، خارش، مشکلات تنفسی، مشکل در بلع یا هر گونه تورم دست، صورت یا دهان خود داشتید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
در مراجهات پزشکی به هر دلیلی باید مصرف اپیکسابان را به اطلاع تیم درمان برسانید. این موضوع بویژه در زمان بیهوشی، عمل جراحی یا مراجعه به دندانپزشکی ضرورت دارد و شاید لازم باشد قبل از عمل تغییراتی در دوز دارو و نحوه مصرف آن ایجاد شود.
تغییر دوز یا قطع خودسرانه دارو می تواند بسیار خطرناک باشد. لذا در هر زمانی که تصمیم به تغییر در روند مصرف دارو گرفتید باید با نظر و اطلاع به پزشک معالج باشد.
در افرادی که از آپیکسابان یا از داروهای مشابه استفاده می کنند، خون رقیق است. لذا لازم است این افراد از ورزش های خشن یا سایر موقعیت هایی که ممکن است دچار کبودی، بریدگی یا آسیب دیدگی شوید دوری کنند. دندان های خود را به آرامی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. هنگام استفاده از اجسام تیز از جمله تیغ و ناخن گیر مراقب باشید. از دستکاری بینی خودداری نمایید و در کندن جوش های پوست احتیاط نمایید.
اگر خونریزی یا کبودی غیرمعمول، مدفوع سیاه، قیری، خون در ادرار یا مدفوع، سردرد، سرگیجه یا ضعف، درد، تورم یا ناراحتی در مفصل، لکه های قرمز رنگ روی پوست خود دارید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. ، خونریزی غیر معمول از بینی یا خونریزی غیر معمول واژینال که شدیدتر از حد طبیعی است. ممکن است نشانه رقیق شدن بیش از حد خون باشند.
یکی از روشهای رایج بیهوشی، بی حسی نخاعی و اپیدورال است. این نوع از بیهوشی با مصرف این دارو می تواند بسیار خطرناک بوده و موجب خونریزی اطراف نخاع و صدمه نخاعی گردد. لذا لازم است قبل از بیهوشی حتماً مصرف آپیکسابان را به پزشک معالج اطلاع دهید و در صورت بروز درد کمر یا بی حسی در پاها بعد از عمل، موضوع را به پزشک معالج اطلاع دهید.
از مصرف داروهای دیگر با این دارو اجتناب نمایید. داروهایی مانند آنتی بیوتیکها، مسکّن ها، سایر داروهای رقیق کننده و داروهای گیاهی می توانند اثرات این دارو را کم یا زیاد کنند.
تداخل دارویی
آپیکسابان با این داروها تداخل دارد:
داروهای ضدّالتهابی غیر استروئیدی مانند آسپیرین، بروفن، دیکلوفناک، ملوکسیکام، ناپروکسن.
استروئیدها مانند دگزامتازون
داروهای خونریزی دهنده دیگر مانند آسپیرین، پلاویکس، اسویکس، زیلت، تیکاگرلور، بریلاووس، وارفارین، دابیگاتران، ریواروکسابان.
آنتی بیوتیکهایی مانند کتوکونازول، ایتراکونازول، ریتوناویر
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مرتضی نیری
562 روز پیشباسلام آیاخون درکف پا رسوب میکند
ارسال پاسخقلب من
561 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخخون رسوب نمی کند و همیشه در جریان است ولی در برخی موارد به دلیل نارسایی سیستم وریدی جریان خون کند یا برعکس می شود و احتمال ایجاد لخته خون افزایش پیدا می کند،
فرناز مرزبان
484 روز پیشخسته نباشید مادر من بعد ازprpزانو در پای چپ دچار dvtشدن و لخته به ریه هم رسید ،در دو بیمارستان زیرنظر دکتر داخلی هپارین با دستگاه گرفتن حدود یک ماه اپیکسابان۵mgچهار تا و الان حدود دو تا در روز میخورن،اقدام دیگه هم لازمه بکنیم؟تک سرفه میتونه خطرناک باشه ؟با این قرصا و مکمل های زینک و انواعBو dدچار اضافه وزن شدن طبیعیه؟دور شکم افزایش سایز داشته؟
ارسال پاسخقلب من
484 روز پیشسلام
ارسال پاسخدرمان آپیکسابان مناسب است. ویتامین لازم نیست و بهتر است قطع شود. در مورد تورم شکم لازم است اکوی قلبی شوند.
ناشناس
483 روز پیشهمون بار اول که بستری شد اکوی قلبی انجام دادن خوب بود،حدود یک ماه و نیم پیش،بازم لازمه انجام بده؟
ارسال پاسخقلب من
481 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر تغییرات قلبی جدید ندارند، خیر لازم نیست.
حسین
67 روز پیشسلام من به خاطر عمل ابلیشن سوزاندن رگ قلب یا فریز کردن مدت ۳ ماه است اپیکسابان ۵ میلی گرمی در روز ۲ عدد هر ۱۲ ساعت یک عدد استفاده کردم الان بعد ۳ ماه پزشک معلوم دستور قطع دادن میخواستم بدونم اقای دکتر خطری نداره قطع فورن
ارسال پاسخقلب من
67 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر خطری ندارد.
رها باوی
483 روز پیشخسته نباشید بیمار ما دچارdvtو امبولی ریه شد حدود اوایل تیر ،بعد از دو هفته ای که بیمارستان هپارین و قرص گرفت توی خونه اپیکسابان مصرف میکنه و مکمل ،هی تایم میگیره پنج تا ده دقیقه راه میره و بعد میشینه،امروز میگه استخوان باسنم درد داره میگیره،این طبیعیه از نشستن زیاد یا از عوارض هپارین و اپیکسابانه؟
ارسال پاسخقلب من
481 روز پیشسلام
ارسال پاسخاز عوارض دارو نیست. می تواند از همان لخته خون یا مسایل مربوط به استخوان و کمر باشد. معاینه و سونو مجدد لازم است.
عباس حقی
481 روز پیشمشکل ارتمی قلب دارم یعنی زبلن قلبم میره بالا یه دکتر بهم اپیکسابان داد یه دکتر قط کرد ولی فکر میکنم از روزی که قطع کردم پشت سرم درد میکنه راهنمایی میفرمایید
ارسال پاسخقلب من
480 روز پیشسلام
ارسال پاسخآپیکسابان داروی مهمی است و در موارد خاص مصرف می شود. در مورد تجویز لازم است ویزیت شوید.
شریعت
90 روز پیشسلام میخواستم بدونم درمان آمبولی ریه قطعی؟ همسر من آمبولی ریه کرد و الان تحت نظر پزشک و قرص آپیکسابان میخوره.
ارسال پاسخقلب من
89 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر آمبولی ریه بغیر از درمان لخته خون لازم است علل زمینه ساز و ایجاد کننده هم بررسی شود.
میثم محمدی
480 روز پیشسلام مادرم یکم لخته خون رو ریه داشت که برطرف شد اما دکتر بهش آپیکسان۵داده اما وقتی مصرف میکنه حالت تهوع داره آیا علتش مصرف آپیکسابان هست؟
ارسال پاسخقلب من
479 روز پیشسلام
ارسال پاسخمصرف داروهای ضد لخته خون مانند آپیکسابان بعد از لخته خون ضروری است و تهوع از عوارض آن نیست. در صورت بروز عارضه تعویض دارو لازم است و قطع دارو صلاح نیست.
زویاعنبری
472 روز پیشسلام وعرض ادب ،تداخل دارویی این دارو با شیاف دیکلوفناک و قرص آناهیل به چه صورت است؟
ارسال پاسخقلب من
472 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدیکلوفناک می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد و بهتر است با دارو استفاده نشود. قرص آناهیل خیر تداخل ندارد.
متین زاده
447 روز پیشدرود ممنون از اطلاعات خوبتون.
ارسال پاسخمن الان 4 ماه هست دارم اپیکسابان مصرف میکنم گفتند تا 6 ماه اشکال نداره من از 15 روز مانده به 6 ماه روزی دوبار رو به روزی یبار کاهش بدم و بعد 5 روز اخر هم یه روز درمیان یکی بخورم و بعد قطع کنم؟
علت مصرف قرص لخته شدن خون در زیر زانو پام بوده و بعد این 4 ماه هنوز گاهی درد میکنه همون قسمت . ایا نیاز به سونو گرافی مجدد از پام نیست؟
قلب من
446 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر درد و علایم است، بله سونو شود و بعدا دارو کم گردد.
ترنم
446 روز پیشسلام خدا قوت
ارسال پاسخمن سه ماه پیش آمبولی ریه شدم و دکتر تا شش ماه آپیکسابان ۵ تجویز کردند. الان چهار روزی میشه که سرماخوردگی شدید گرفتم ولی فعلا سرفه ندارم. از تداخل دارویی با آپیکسابان ترس دارم چون یسری از داروها ممنوع هستند برای من. لطفا میشه بگین از این قرصهایی که نام میبرم کدوم برای مصرف مشکلی نداره؟ سرماخوردگی کوریزان، استامینوفن، سفکسیم، کتوتیفن؟؟؟؟؟
قلب من
446 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر مصرف سه تا چهار روز مشکلی ایجاد نمی شود. سه داروی اول سالم هستند و تداخلی ندارند.
علی شادمان
442 روز پیشسلام
ارسال پاسخمن دوسال پیش ترومبوز وریدی عمیق در شکم داشتم که بعد از بستری و مدت یک سال قرص وارفارین به صورت خودسرانه ترک کردم . چن روز پیش که بنا به سایر مشکلاتم به پزشک داخلی مراجعه کردم و ایشان به علت قطع خودسرانه دارو آزمایش دی آن ای خواستن که در آزمایش علت لخته خون جهش زن تشخیص داده شد و پزشک فوق تخصص خون داروی آپیکسان تجویز کرد حالا با این اوصاف آیا مدت مصرف داروی من باتوجه به اینکه جهش ژنی میباشد چن مدت خواهد بود ؟و آیا جهش زن قابل درمان هست؟یا باید همیشه دارو مصرف کنم؟
قلب من
442 روز پیشسلام
ارسال پاسخاحتیاجی به تست ژنتیک نیست. اگر ترومبوز قبلی بدون دلیل خاصی مانند جراحی یا شیمی درمانی بوده باشد، لازم است داروی ضد لخته خون برای مدت طولانی استفاده شود و قطع نشود. در این مورد وارفارین و آپیکسابان هر دو قابل استفاده هستند.
g.s
441 روز پیشسلام
ارسال پاسخکسی که قرض آپیکسابان (5mg) مصرف می کنه می تواند از قرص های ضدباداری مثالld یا موارد مشابه استفاده کند؟ آیا تداخل دارویی با این نوع قرص ها ندارد؟
ممنون
قلب من
440 روز پیشسلام
ارسال پاسخقرص LD باعث افزایش تشکیل لخته خون می شود و نباید استفاده شود.
مریم سادات انصاری خواه
436 روز پیشسلام من یک ماه است درپای راست لخته خون داشتم و5 روز بیمارستان بستری سدم والان دارم اپیکسابان 5 واسپرین 80 استفاده میکنم میخواستم بدونم سنا وورزش ضرر داره انجام بدهم یانه میشه راهنمایی کنید
ارسال پاسخقلب من
435 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ضرر دارد و بهتر است تا یک ماه از ورزش پرهیز نمایید ولی باید تحرک و پاده روی منظم را داشته باشید.
فاطمه عبدی
430 روز پیشسلام خیلی عالی بود ومن ممنونم بابت اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار میدید،من در فروردین سال 99لخته خون در دام تشکیل شد و آمبولی ریه شدم10روز در بیمارستان بستری شدم از اون تاریخ تا به امروز قرص آپیکسابان 5 روزی دو تا میخورم یعنی 3سال و7ماهه که دارم دارو مصرف میکنم آیا خوردن مدت زمان طولانی قرص آپیکسابان ضرر نداره؟علت تشکیل لخته هم مصرف قرص ال دی وهمچنین روماتیسم خفیف مفصلی تشخیص دادن،در ضمن من همراه با مصرف آپیکسابان قرص امپرازول 20 روهم به مدت سه سال و نیمه که مصرف میکنم مشکل معده نداشتم فقط بخاطر عوارض قرص آپیکسابان مصرف میکنم و الان واقعا معده درد هم دارم و کم خونی گرفتم هموگلوبین من روی 8است ممنون میشم که منو راهنمایی کنید آیا مصرف قرص آپیکسابان را کم نکنم؟باید به چه دکتری مراجعه کنم؟
ارسال پاسخقلب من
429 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر لته خون در زمینه مصرف قرص باشد، می توان بعد از ۶ ماه دارو را قطع یا کم کرد. با توجه به شرایط و کم خونتی شما، لازم است با پزشک معالج در این مورد صحبت نمایید.
رضا
419 روز پیشسلام
ارسال پاسخمن ۳۶ سالمه و یک بار در سن ۳۰ به علت لخته خون در رگ LAD استنت گذاشته و آنژیو شدم. دو باره در سن ۳۶ سالگی با درد بالای پهلو تنگی نفس به دکتر مراجعه کردم که با سیتی انژیو تشخیص لخته خون در ریه دادند. میخواستم بدونم دلیل لخته شدن خون به بیماری خاصی که مربوط به رماتیسم یا سیستم ایمنی باشد مربوط است؟ از سن ۲۰ سالگی بیماری آنژیو ادم مبتلا بودم(شدید)
قلب من
417 روز پیشسلام
ارسال پاسخترومبوز و لخته خون زودرس می تواند علل مختلف داشته باشد. لازم است تحت نظر پزشک خون یا قلب و عروق باشید تا علل زمینه ای بررسی شود.
ابوالقاسم شاهبداغی
416 روز پیشسلام دکترجان
ارسال پاسخممنون که وقت میگذارید و پاسخ میدهید و همین کار شما باعث دلگرمی ما است که اگر مشکلی داشتیم نا امید از پاسخ تخصصی نباشیم
رسول شفیعی
415 روز پیشسلام دکتر جان ممنون از توضحاتتان خانمم بعلت لخته در مغز و مصرف بی رویه قرص LED وخود سرانه ان در بیمارستان بستری شد یک سال بیش وخوشبختانه خطر رفع شده است البته با درایت دکترشان تا به امروز ابیکسابان مصرف میکرد و دکتر گفتن بعد از این اسبرین مصرف بکند میخواستم بدونم مشگلی ایجاد نشه ؟تفاوت ابیکسابان با اسبرین چیست؟ با سباس
ارسال پاسخقلب من
414 روز پیشسلام
ارسال پاسخآپیکسابان و آسپیرین با هم متفاوت هستند. بعد از طی دوره درمان می توان از آسپیرین برای پیشگیری استفاده نمود.
اسداله قربانپور
380 روز پیشباسلام روزی 2 بار اپیکسابان 5 میلی مرتب بعلت DVT ساخت کارخانه ترکیه ای فایزر می کنم در آزمایشات PT و PTT نرمال گزارش شده سوال اینه که آزمایشگاه اشتباه کرده یا اپیکسابان بر این آزمایش تاثیر نداره
ارسال پاسخقلب من
380 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا مصرف آپیکسابان آزمایش انعقاد خون تغییر می کند و تا حدودی باید تغییر نماید. اگر کاملا نرمال است لازم است در مورد تکرار آزمایش و مصرف دارو بررسی مجدد صورت گیرد.
احمدرضا محسنی نیا
380 روز پیشسلام دکتر، آیا مصرف متادون با قرص آپیکسابان تداخل دارد و مشکل ایجاد میکند؟
ارسال پاسخقلب من
379 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر بتوانید متادون را قطع نمایید، بهتر است. تداخل مهمی ندارد و اگر تحت نظر پزشک باشید، مشکلی پیش نمی آید.
درمان
374 روز پیشبسیار عالی و مفید بود. سپاس از مطالب خوبتون
ارسال پاسخناشناس
369 روز پیشسلام وقت بخیر، مصرف قرص آپیکسابان در آزمایش خون یک فرد ۸۹ ساله تا چه مقدار در تعداد پلاکت خون میتواند تاثیر داشته باشد
ارسال پاسخقلب من
368 روز پیشسلام
ارسال پاسختقریبا اثری بر تعداد پلاکت ندارد.
ناشناس
348 روز پیشسلام من مدتی است بخاطر آریتمی اپیکسابان ۵ مصرف میکنم ، الان قصد انتقال جنین دارم و پزشکم بهم گفته آسپرین استفاده کنم آیا مصرف آپیکسابان با آ اس آ تداخل دارد
ارسال پاسخقلب من
347 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله می تواند خونریزی را افزایش دهد. البته بعد از انتقال جنین مصرف آپیکسابان تایید شده نیست.
مهدی ش
344 روز پیشسلام
ارسال پاسخببخشید مادرم باید سی تی انژیو انجام بدهن ایا آپیکسابان را باید قطع کنن برای ازمایش یا مشکلی نداره و اینکه با ماده حاجب که تزریق میکنن برای ازمایش تداخل نداره
ممنون
قلب من
343 روز پیشسلام
ارسال پاسختداخلی ندارد و لازم نیست قطع شوند.
یاسراسماعیلی
318 روز پیشسلام من ازقرص آپیکسابان استفاده میکنم وتمام دندهام ازپشت کمروکمروزانودردشدیدگرفتم بادردکلیه چپ دلیل آن چیست
ارسال پاسخقلب من
317 روز پیشسلامدرد به این صورت از عوارض این دارو نیست.
ارسال پاسخفاطمه اخلاقی
313 روز پیشسلام و عرض ادب و احترام خدمت شما اول از همه بی نهایت سپاسگزارم از اینکه وقت میگذارید و دوستان رو راهنمایی میکنیدببخشید من متخصص قلب قرص آپیکسابان ۲/۵رو برام تجویز کردن شبی یکی چون حملات پانیک داشتم و ضربان قلبم ناگهان بالا میرفت حالا دکتر اعصاب برام امگا ۳ نوشتن این دو دارو با هم تداخل دارند
ارسال پاسخقلب من
312 روز پیشسلام
ارسال پاسخآپیکسابان ، آن هم با این دوز برای این بیماری که گفتید، جایگاهی ندارد و توصیه نمی شود، مگر اینکه مطالب دیگری هم باشد. با امگا۳ هم تداخل ندارد.
سعید
308 روز پیشسلام خسته نباشد
ارسال پاسخدکتر بنده ،dvt در پشت زانو داشتم و پس از بستری و ترخیص قرص اپیکسابان ۵ هر ۱۲ ساعته مصرف می کنم به پیشنهاد پزشک معالج به متخصص خون مراجعه کردم آخه من dvt بدون ضربه بوده شرایط اضافه وزن و بی تحرکی به دلیل درس خوندن و مصرف هر روز قلیان رو به دکتر شرح دادن یکسری ازمایش های اولیه که در بیمارستان گرفته شده بود نگاه گردن گفتن برای بار اول ازمایش های ژنتیک و غیره رو چک نمی کنیم و نیاز نیست به برسی دلیل بنده ۲۶ سال سن دارم آیا نیاز مراجعه به دکتر خون دیگر هست برای برسی و پیش نیامدن مشکل مجدد
قلب من
308 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر دلیل مشخص و قوی برای DVT نباشد، لازم است برای مدت طولانی و به جهت پیشگیری از تکرار، از دارو استفاده نمایید.
خسروی
296 روز پیشسلام خسته نباشید من سه هفته است عمل پیوند آشیل پا انجام دادم و هر ۱۲ ساعت قرص اپیکسالان ۲.۵ مصرف میکنم کبد چرب ۳دارم سنگ کلیه هم قبلش داشتم الان توی ادرار خون قهوه ای میبینم به نظرتون چکار کنم
ارسال پاسخقلب من
296 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر ادرار تیره شده است لازم است دارو قطع شده و بلافاصله به پزشک معالج برای تغییر دارو اطلاع دهید.
مایا
290 روز پیشسلام دکتر،خسته نباشید، مادربزرگم با۷۹ سال سن دچار آریتمی قلبی شدن،دکتر براشون الکتروشوک و آنژیو انجام دادن،بعد یک هفته گفتن الکتروشوک موفقیت آمیز نبوده و الان قرص آپیکسابان و کنکورکور و فلکائینید تجویز کردن،میخواستم بدونم این داروها با تریاک تداخلی ندارن؟البته مصرف تریاک کم هستش، کلا برای این وضعیتشون مشکلی درست نمیکنه این مصرف؟
ارسال پاسخقلب من
289 روز پیشسلام
ارسال پاسختریاک در افراد با ضربان بالا مشکلی ندارد و ترک آن می تواند موجب تشدید آریتمی شود.
سعید شامحمدی
281 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید
ارسال پاسخبنده در پشت زانو dvt داشتم و الان پزشک روماتولوژی با اطلاع اینکه قرص اپیکسان روزانه دوتا ۵ میلی میخورم ناپروکسن ۵۰۰ تجویز کرد مشکوک به ارتریت واکنشی هستم ایا مصرف همزمان این دو قرص مشکلی پیش نمیاره آخه مچ دست و پاهایم درد و التهاب کمی هم داشتند
قلب من
281 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر تداخلی ندارند.
فرزاد وهابی
274 روز پیشسلام .وقت بخیر .من دارای پس از اکو مری مشخص شده larg pfo دارم. دارای سرفه مزمن و کدر شدن ناخن های دست و پا شدم .دکتر بهم لپیکسا 5 داده دو دوز در روز . آیا برای مشکل من خوبه یا بهتره که عمل کنم . ممنون میشم اعلام نظر بفرمایید
ارسال پاسخقلب من
274 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر سایز بزرگ باشد و با علایمی که گفته اید، باید بسته شود. برای عمل و بستن لازم است به کلینیک مراجعه نمایید.
ناشناس
265 روز پیشسلام دکتر مامان من قرص لخته اپکسبان 5 میخرخ دونم صبح دونیم شب. الان به علت ماه رمضان یک دوره میخرع احساس کمبود. داره 45 سال چون قرص نمی داره. اینجوری شد بنظر شما روزه بگیر یانه
ارسال پاسخقلب من
261 روز پیشسلام
ارسال پاسخروزه قدغن است و حتما دوز تجویز شده توسط پزشک معالج را استفاده نمایند.
سیما
249 روز پیشسلام وقت بخیر
ارسال پاسخچون وارفارین تقریبا نایاب شده ، دکتر مادرم مجبور شد به جای وارفارین ، اپیکسابان ۵ تجویز کنه ... مادرم تنگی دریچه میترال داره و سابقه لختگی خون و سکته... همزمان آسپرین هم استفاده میکنه ... با متنی که اینجا از شما خوندم پس باید آسپرین رو هم قطع کنه ،، درسته !؟ ... و این که نیاز هست مثل قبل ،، PT و INR مادر چک بشه !؟ ممنون
قلب من
248 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله آسپیرین لازم نیست. با آپیکسابان، چک آزمایش لازم نیست.
ا.شریعت
241 روز پیشسلام وخسته نباشید.در صورت ایجاد دانه های قرمز با این دارو،دارو باید قطع بشه؟
ارسال پاسخقلب من
239 روز پیشسلام
ارسال پاسخدامه های قرمز مشکلی ندارد. خونریزی اغلب بصورت کبودی و با لبه نامشخص است و دانه نیست. البته بهتر است معاینه شود.
سعید
240 روز پیشسلام وقت بخیر
ارسال پاسخببخشید من خون لختگی در زانو داشتم
قرص اپیکسابان ۵ روزی دوتا
اس سیتالوپرام ۲۰
و ۲.۵ میلی گرم پردنیزولون
پراپرانول ۱۰ روزی دوتا
ومشکوک به رماتیسم تحت درمان دکترم الان یکسری کبودی ها روی پام و پهلوم هست این از تداخل قرص ها نیست مشکلی نداره لازم نیست قرص رو قطع کنم با اپیکسابان تداخل نداره؟
لورازپام
الوپرینول ۱۰۰ میخورم واسه نقرس
قلب من
239 روز پیشسلام
ارسال پاسخکبودی باید معاینه شود تا اگر از خونریزی است، داروی آپیکسابان تغییر نماید. پردنیزولون می تواند استعداد خونریزی بدهد ولی در کل تداخل دارویی مهمی ندارد.
غلام
240 روز پیشسلام دکتر آپیکسبان ۵ میخورم ریزش موی شدید پیدا کردم چیکارکنم ممنون
ارسال پاسخقلب من
239 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر مرحله اول شرکت دارویی را تغییر دهید و از داروی شرکت دیگری استفاده نمایید. اگر ادامه داشت می توان به داروهای مشابه مانند ریوارکسابان تغییر داد.
ناشناس
238 روز پیشسلام
ارسال پاسخوقت بخیر
یک هفته ست که دکترم قرص وارفارین رو قطع و با اپیکسابان جابجا کرده و الان این داروی جدید رو استفاده میکنم.
الان نیاز به کشیدن دندان پیدا کردم.
اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
قلب من
238 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا نظر پزشک معالج باید 48 ساعت قطع شود.
آزادی
231 روز پیشدرود و سپاس از راهنمایی های سخاوتمندانه تان دکتر عزیز، بیمار ۶۷ ساله اواخر اسفند ۴۰۲ به خاطر خونریزی مغزی جراحی شدن که بخشی از خونریزی همچنان در سر مانده و دکتر دگزامتازون و برخی داروهای دیگر تجویز کردند. ۲۱ فرودین بیمار دچار دی وی تی پا شدند که داروهایی از جمله آپیکسابان برایشان تجویز شد. چند روز پس از استفاده، دچار سرخی پای متورم ( پای چپ که دی وی تی داست) و همچنین سرخی و بثورات دانه دانه در صورت و ساعد دستها و سپس گردن و پای سالم شدند. البته پایی که مشکل داشت دانه جوش مانند ندارد، فقط قرمز شده و خارش هم ندارد ولی بقیه قسمتهایی که دانه زده خارش دارد. آیا شرایط اورژانسی است و نیاز به قطع یا تعویض دارو هست؟
ارسال پاسخقلب من
231 روز پیشسلام
ارسال پاسخاین بثورات احتمال زیاد از حساسیت به دارو است و لازم است با نظر پزشک معالج تعویض شود.
پارسا فردین
224 روز پیشسلام دکتر جان پدرم سه سال پیش بعلت اریتمی قلبی دچار لخته خون در رگ گردن شدن و طی دو هفته سه بار دچار حمله مغزی شدن ، از اون زمان با تجویز دکترش روزی دو تا قرص الاکوئیت ۵ میخوره ولی مدتیه خونریزی بینی دارن ،میخاستم نظرتونو بدونم ممنون
ارسال پاسخقلب من
223 روز پیشسلام
ارسال پاسخباید آزمایش خون ، معاینه بینی برای رگ اضافه داخل بینی و معاینه قلب شوند. در صورتی که عامل خونریزی دهنده وجود نداشت با نظر پزشک دارو تغییر یا کاهش دوز داده می شود.
ناشناس
222 روز پیشممنون از پاسخگوييتون ،ازمايش pt منظورتونه كه براش انجام بديم ؟
ارسال پاسخقلب من
222 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر. سونوگرافی و دی دایمر
ناشناس
222 روز پیشسلام آقای دکتر ، وقت بخیر
ارسال پاسخچه آزمایشی میتونم انجام بدم که عملکرد آپیکسابان رو متوجه بشم!!
قبلا برای وارفارین آزمایش PT انجام میدادم و میزان INR برای خودم و پزشکم ملاک بود
اما الان آپیکسابان رو نمیدونم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
قلب من
222 روز پیشسلام
ارسال پاسخغغیر از موارد خاص احتیاج به چک و آزمایش خاصی ندارد. در مواردی که لازم باشد فاکتور ده فعال خونی. Anti Xa
سهیلا
220 روز پیشسلام جناب دکتر ،ممنون از راهنمایی های خوبتون،من آریتمی از نوع فیبرلاسیون دهلیزی دارم قرار است ۴ روز دیگه عمل ابلیشن انجام بدم در شیراز، از چند روز قبل باید آپیکسابان را قطع کنم؟ نحوه قطع کردن چطور است کامل نخورم یا چون دوبار در روز میخورم اول دوز دارو را تبدیل کنم به یکبار،ممنون میشم راهنمایی کنین
ارسال پاسخقلب من
218 روز پیشسلام
ارسال پاسخمعمولا ۴۸ ساعت قبل قطع شده و از داروهای تزریقی بجای آن استفاده می شود.
فرهاد صفری
219 روز پیشسلام، یک ماه است که دکتر ارتوپد، 30 عدد اکسابین 10 روزی یک عدد برای مادربزرگم که 90 سال سن دارد و طبق تشخیص دکتر، استخوان لگنش مو برداشته تجویز کرد و مصرف شد، حالا مادربزرگم روزی دو تا سه بار و با واکر برای دستشویی حرکت میکنه، به نظر شما اکسابین ادامه پیدا کنه یا کافیه؟ با تشکر
ارسال پاسخقلب من
218 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای مسایل ارتوپدی ۳۰ روز کافی است. البته باید نظر ارتوپد را هم جویا شوید.
ناشناس
206 روز پیشسلام آقای دکتر من معلولیت دارم و به خاطر لختگی خون پا از قرص آپیکسابان۲/۵ مصرف میکنم من یک دوز دارو رو یادم رفت مصرف کنم،بعد مصرف کردم زمان مصرف دوز بعدی چند ساعت است
ارسال پاسخقلب من
204 روز پیشسلام
ارسال پاسخمصرف دارو هر ۱۲ ساعت است. البته تا یکساعت اینور یا انور شدن، اشکالی ندارد. اگر تا ۶ ساعت مانده به دوز بعدی مصرف کرده اید، دوز بعدی را در زمان خودش مصرف نمایید. اگر کمتر از ۶ ساعت است دوز بعدی را مصرف نکنید و طبق روال قبلی ادامه دهید.
شکوفه
200 روز پیشسلام دکتر گرامی
ارسال پاسخمادر من ۶۳ ساله شیمی درمانی شدن,وزنشون الان ۵۶ کیلو هست،
بعد تشخیص dvt عمقی پا دادن ۱۰ روز بستری بودن
هپارین گرفتن تزریقی
۷ روز صبح و شب با دوز ۱۰ اپیکسابان دادن
۶ ماه صبح. شب دوز ۵ اپیکسابان مصرف شد
الان سونو دادن رگ گرفتگی نداره
الان دوز ۵ روزی ی دونه مصرف میکنن
تا کی باید دوز ۵ مصرف بشه
آیا میشه دوز رو آورد رو ۲،۵؟
قلب من
200 روز پیشسلام
ارسال پاسخطول درمان به نوع کنسر و بهبودی بستگی دارد. در افراد با کنسر بهتر است دوز ۲.۵ صبح و شب مصرف شود زیرا احتمال عود بالا است.
ع.صدیقیان
194 روز پیشسلام.جناب دکتر بعد از ابتلا به کرونا حدود یک هفته قبل پا درد شدید دچار شدم و در بررسی مشخص شد dvt زیر زانو است ولی دو روز بعد متوجه لخته ای در قسمت داخلی ران پا شدند.همان شب بدلیل تنگی نفس آزمایش دی دایمر گرفتند که ۲۳۴۵ بود و سپس سی تی آنژیو ریه شدم که میکروآمبولی بود،اما بعد از ۴ روز بستری و درمان با انوکساپارین.مرخص شدم و دکتر گفت برای یکهفته هر ۱۲ ساعت ۲ آپیکسابان ۵ میلی و بعد ۷ روز یک قرص بخورم...بنظرشما زود از بیمارستان مرخص نکرده؟همین درمان رو ادامه بدم؟
ارسال پاسخقلب من
193 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای روند کلی آمبولی ریه درمان خوبی است و زود ترخیص نشده است.
بهار
186 روز پیشسلام آقای دکتر پدر من آپیکسابان5 استفاده می کنند دوز اول رو ساعت 6صبح و دوز دوم رو ساعت 8 شب مصرف می کنند آیا حتما باید فاصله 12ساعته رعایت بشه و ساعت 6عصر قرص رو مصرف کنند؟
ارسال پاسخقلب من
186 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر این مدل از مصرف مشکلی ندارد.
یوسف
174 روز پیشسلام در مورد بیماری که آپیکسابان 5 روزی دوعدد مصرف میکنه مورمور شدن کف پا در هنگام راه رفتن طبیعی هست یا نه
ارسال پاسخقلب من
174 روز پیشسلام
ارسال پاسخارتباطی به دارو ندارد.
حمیده توکلی
173 روز پیشسلام وقت بخیر آقای دکترمن حدود ۱۲سال پیش آمبولی ریه داشتم وتشخیص لوپوس روماتیسمی .تقریبا این چند سال پریود هام بمدت ۱۰روز و فاصله ۱۵روز یکبار بود حدود یکماهه ۵الی ۶روز یکبارحدود۱۰روز خونریزی میگیرم و دراین ماه ۳بار تکرارشده متخصص خون قرص وارفارین رو قطع کردن امروز و دستور مصرف آپیکسابان ۵دادند آلان با خوردن این قرص امکان داره خونریزی من طبیعی شود و این قرص بجای وارفارین درست است
ارسال پاسخقلب من
172 روز پیشسلام
ارسال پاسخلازم است علل زنانگی و مشکلات رحم هم بررسی شود. وارفارین با چه INR باعث خونریزی می شد؟ تعویض به آپیکسابان هم می تواند خونریزی بدهد. لازم است تحت نظر باشید.
حمیده توکلی
171 روز پیشسلام ممنونم از پاسخگوییتون آقای دکتر .من ۴۳ساله هستم و آزمایشات هورمونی و رحم و شکم و پاپ اسمیر همه سالم و بدون مشکل هست .آخرین inr من ۴روز گزشته ۱/۸۸بوده واز دیروز بجای وارفارین قرس آپیکسابان ۵روزی یک عدد شروع کردم و خونریزی به همون شکل قبل ادامه داره متخصص خون به من گفتن خوردن قرص اپیکسابان باعث قطع خونریزی نمیشه امکان داره ادامه دارهم باشه که همینطورهم شد الان میخوام بدونم برای قطع خونریزی چکارباید بکنم
ارسال پاسخقلب من
171 روز پیشسلام
ارسال پاسخیک هفته قطع داروها و بعد از آن شروع آپیکسابان 2/5 صبح و شب
حمیده توکلی
171 روز پیشآقای دکترقطع داروها منظورتون وارفارین هست یا داروی لوپوس؟
ارسال پاسخقلب من
171 روز پیشسلام
ارسال پاسخداروی لوپوس را چرا قطع کنید؟ منظور وارفارین است که با نظر پزشک معالج قطع کرده اید.
حمیده توکلی
164 روز پیشسلام روزتون بخیر چه نوع گیاهانی با قرص اپیکسابان تداخل داره
ارسال پاسخقلب من
164 روز پیشسلام
ارسال پاسختداخلات غدایی و گیاهی آپیکسابان کم است.
آرمان ولیخان نیا
161 روز پیشبا عرض سلام
ارسال پاسخمادر بنده طی آزمایش اخیر دی دایمر ۸۰۰ گزارش شده که پزشک متخصص اپیکسابان ۲/۵روزی دو تا تجویز گردند ولی الان دوروزه با خوردن دارو دچار تنگی نفس میشوند در کاتالوگ دارو هم از عوارض دارو گزارش شده به نظر شما آیا ادامه بدم یا با داروی مشابه عوض کنم ؟؟؟
ممنون از پاسخ شما
قلب من
160 روز پیشسلام
ارسال پاسخدی دایمر 800 به تنهایی دارو لازم ندارد و باید منشا لخته و ترومبوز مشخص شود. می توانید در مورد مصرف دارو یا تعویض آن به پزشک معالج اطلاع دهید.
سعید
151 روز پیشسلام دکتر
ارسال پاسخخسته نباشید
فاکتور ۵ لیدن عدد ۱۰باشد و از عدد ۱۰ تا۲۵ Grey zone باشد به چه معناست خطرناکه؟
قلب من
149 روز پیشسلام
ارسال پاسخمهم هموزیگوت یا هتروزیگوت بودن است. عدد ۱۰ بیماری مهم و کمبود شدید نیست.
سعید
151 روز پیشخسته نباشید دکتر من سابقه dvt داشتم و فاکتور ۵ لیدن در grey zone قراره داره این به معنی مثبت بودن است؟ نیاز است دائم اپیکسابان مصرف کنم
ارسال پاسخقلب من
149 روز پیشسلام
ارسال پاسخسطح فاکتور لیدن، اگرچه مهم است ولی تاثیری در تعیین مدت مصرف دارو ندارد و لازم است علل ایجاد کننده بیماری بررسی شوند. اگر عامل قوی ایجاد کننده وجود نداشته باشد و در موارد ارثی لازم است برای طولانی مدت ادامه یابد.
ناشناس
149 روز پیشسلام وقت بخیر
ارسال پاسخمادر من به دلیل آمبولی و همچنین پنومونی ریه حدود ۱۰ روز در بیمارستان بستری بود و بعد از ترخیص طبق نظر پزشک روزی ۴ تا آپیکسابان ۵ میلی گرم داره مصرف میکنه که روی پوستش در بعضی جاها قرمز و در بعضی جاها هم کبود شده ...
آیا مصرف دارو طبق نظر پزشک ادامه پیدا کنه و یا دوز مصرف رو کم کنه ؟
قلب من
149 روز پیشسلام
ارسال پاسخ۴ عدد در روز برای یک هفته است و بعد از یک هفته دو عدد در روز لازم است. بدلیل خونریزی حتما تغییر دوز بدهید.
مریم حسینی
145 روز پیشسلام من آنژیو قلب دادم باید روزی۲عدد آپیکسابان بخورم میتونم روزی یک عددآسپرین۸۰ هم بخورم اشکالی نداره?
ارسال پاسخقلب من
144 روز پیشسلام
ارسال پاسخترکیب آپیکسابان و آسپیرین از نظر خونریزی خطرناک است و صرفا برای موارد خاص تجویز می شود و باید با نظر پزشک متخصص قلب باشد.
زمانی
127 روز پیشدرود و عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر عزیز قبل از هر چیزی از شما بی نهایت سپاسگزارم که وقت میگذارید و دوستان را راهنمایی میکنید.ببخشید من ۷۲سال دارم حدود ۱۳ روز قبل مچ پایم ترک مویی برداشت و پزشک ارتوپد آنرا گچ گرفت که مدت ۴۵ روز هم گفته باید تو گچ بمونه قرص آپیکسابان ۲/۵ را هر ۱۲ ساعت یک عدد برام تجویز کرده و گفته تا پایان دوره مصرف کنم آیا این دارو تاثیری برای درمان داره چون من مشکل دیگری ندارم و آیا میتونم این دارو را قطع کنم؟
ارسال پاسخقلب من
126 روز پیشسلام
ارسال پاسخاین دارو برای پیشگیری از لخته خون است و تا باز شدن گچ پا لازم است.
ناصر عبدلی
125 روز پیشسلام،خسته نباشید.آقای دکتر بنده ۳۸ سالمه،و حدود ۱ماه پیش به علت لخته خون در ریه ۱۵ روز در بیمارستان بستری شدم و آمبولی ریه کردم.به من گفتن لخته خون از پا حرکت کرده.پزشکم برام قرص آپیکسابان ۵میل تجویز کرد به مدت ۶ماه صبح و شب...همچنین به خاطر عفونت ریه برام کپسول کلیندامایسین هم تجویز کردن. ولی از زمان آمبولی،، دچار درد از ناحیه کف پا شدم.و بدن درد خفیف در بعضی مفصلها شدم،و دچار دلضعفه و بی حالی شدم.علت چیست؟
ارسال پاسخقلب من
125 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرخی بیماریهای مشترک مفاصل و التهاب می توانند باعث آمبولی شوند. لازم است در مورد علت آمبولی بررسی شوید. این علایم برای آمبولی و داروی مصرفی، بی ارتباط است.
علیرضا
117 روز پیشسلام دکتر جان خسته نباشید
ارسال پاسخمن مرد و 37 سال سن دارم و حدود یک هفته بعد از عمل جراحی آرتروسکوپی شانه(پارگی لابروم) به دلیل درد در ناحیه قفسه سینه و پهلوی چپ به پزشک مراجعه کردم، از من CT ریه گرفته شد و دی دایمر که هر دو بدون مشکل بود، ولی بدلیل اینکه درد ادامه داشت و خلط خونی که داشتم نزدیک به یک هفته به 8 دکتر مراجعه کردم که همه تشخیص مشکل معده و درد عضلانی میدادند. تا بلاخره با دادن CT آنژیو ریه آمبولی ریه مشخص شد و همچنین آسیب به ریه به ابعاد 2*4. بعد از اون به مدت یک هفته صبح و شب آنتی بیوتیک تزریق میشد برام و همزمان 6 دوز آمپول زیرجلدی ضد انعقاد 60 میل، بعد از اون هفته اول روزی 4 تا قرص آپیکسابان 5، هر 12ساعت دو عدد و بعد از اون روزی 2تا، هر 12 ساعت یک عدد
فقط الان که نزدیک به سه هفته از تشخیص و شروع درمان میگذره هنوز یک مقدار درد در همان ناحیه سمت چپ پهلو دارم بعضی از مواقع، آیا این طبیعی است؟ قرص آپیکسابان را تا چند وقت ادامه بدم؟
چند روز پیش سمت راست نافم روی شکم یک مقدار کم برآمده شد، سونوگرافی شکم و لگن و نسج نرم روی شکم دادم هم چیز عادی بود آیا باز هم پیگیری نیاز است؟
قلب من
117 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای آمبولی بعد از عمل تا 6 ماه لازم است البته قطع دارو با نظر پزشک و نرمال شدن آزمایش باید باشد.
ناشناس
117 روز پیشممنون از لطفتون بابیت پاسخ، فقط اون درد کمی که بعضی اوقات هنوز تو همان ناحیه پهلوی چپ دارم طبیعیه؟
ارسال پاسخقلب من
117 روز پیشبله - برای التهاب است
ارسال پاسخع.صدیقیان
113 روز پیشسلام،آقای دکتر حدود ۳ ماه قبل بدلیل dvt پا در عروق پوپلیتئال و فمورال بستری شدم.انوکساپارین دادن و بعد ترخیص روزی ۲ تا آپیکسابان ۵ میلی میخورم و جوراب هم میپوشم.بعد سه ماه مجددا پام درد گرفت و رفتم سونو که جوابش این بود( یکسوم دیستال ورید فمورال سطحی و ورید پوپلیتئال و شاخه هایش حاوی ترومبوز تحت حاد است).. و گاهی سمت راست قفسه سینه ام گرمتر از سمت چپ میشه! آزمایش هم دادم که inr=1 و pt=12.5 s و ptt=30.16s بود... بنظر شما بهبودی داشتم یا خیر؟باید دارو رو عوض کنم یا ادامه بدهم؟آیا میشه با جراحی ترومبوز را تخلیه کرد؟ پزشکم گفته همین روند را ادامه بده یا برو جراح عروق تهران ویزیت کنه!!!
ارسال پاسخقلب من
113 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر رگ هنوز مسدود است یا علایم مانند تورم و تغییر رنگ پا دارید، بهتر است آنژیوگرافی و بالون انجام شود. در مورد دارو دوز مناسبی است و بهتر از دی دایمر هم چک شود تا بالا نباشد.
حمیده توکلی
112 روز پیشسلام آقای دکتر من 43ساله وخانم هستم 12سال پیش آمبولی ریه داشتم و تشخیص لوپوس دادن تحت نظر دکتر روماتولوژی هستم حدود دوماه پیش قرص وارفارین زیر نظر متخصص خون قطع کردم و قرص آپیکسابان 5روزی یک عدد مصرف میکنم مدتیه تو خواب بعضی شب ها نفسم میگیره بیدارمیشم با سرفه کردن برمیگردو به حالت نرمال و اینکه احساس سنگینی در قفسه سینه دارم خواستم بدونم علتش چی میتونه باشه ممنون
ارسال پاسخقلب من
111 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای این مشکل اکو و نوار قلب لازم است. بهتر بود در لوپوس همان وارفارین را ادامه می دادید و اگر بنا به مصرف آپیکسابان است, باید صبح و شب مصرف نمایید.
حمیده توکلی
108 روز پیشیعنی اثربخشی آپیکسابان کمه آقای دکتر ؟به من متخصص خون آپیکسابان 5دادند روزی یه عدد
ارسال پاسخقلب من
108 روز پیشسلام
ارسال پاسخدوز برای درمان دو بار در روز است. البته تعیین کننده دوز دارو پزشک معالج است.
سعید
110 روز پیشسلام و وقت بخیر
ارسال پاسخآیا پس از هفت ماه از dvt پشت زانو و مصرف قرص همچنان اپیکسابان پا امکان dvt مجدد هست ؟پشت ساق در همان پایم درد و تیر می کشد؟
قلب من
110 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ممکن است. لازم است آزمایش لخته خون و سونو انجام شود.
سعید
109 روز پیشدکتر ببخشید اگه لخته داخل همون پام باشه و سونو بدم به جز مصرف قرص اپیکسابان بیمارستان کاری انجام میده یعنی اگه اپیکسابان ۵ که الان مصرف می کنم و استراحت کنم خونه مشکلی نداره؟
ارسال پاسخقلب من
109 روز پیشسلام
ارسال پاسختوصیه درمانی بدون معاینه و دیدن شرایط پا، مقدور نیست.
هادی احمدی
108 روز پیشسلام دکتر جان ایا قرص اپیکسابان ۵ با ویگرا تداخل دارد
ارسال پاسخقلب من
108 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر تداخلی ندارد
ناصرعبدلی
105 روز پیشسلام،خسته نباشید. میخاستم بدونم، آیا برای آزمایش عفونت ریه ، نیاز به ناشتا بودن دارم؟
ارسال پاسخقلب من
105 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر لازم نیست
زهرا
104 روز پیشسلام خسته نباشید مادرم دو سال و دوماه پیش دچار dvt شدید در پای چپ شدند و یک هفته تحت نظر قرار گرفتند تا الان قرص اپیکسابان پنج روزی دوتا مصرف میکردند و الان دچار خونریزی شدید ماهانه شدند میتونند مصرف قرص و قطع کنند
ارسال پاسخقلب من
103 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر زمینه تکرار ترومبوز بالا باشد, قطع دارو خطرناک است و لازم است با نظر پزشک و بررسی پرونده بیمار صورت بگیرد
محمد احسانی
92 روز پیشسلام آقای دکتر
ارسال پاسختشکر میکنم از اینکه وقت میگذارید من ۱۸ ماه پیش آمبلی ریه شدم و ۷روز بستری شدم ومدت ۶ ماه قرص آپیکسابان۵ مصرف کردم دو مرتبه ۱۵ روز پیش آمبلی ریه گسترده کردم و ۱۲ روز در ìcu بستری شدم ودکتر گفت تا آخر عمر باید آپیکسابان ۵ مصرف کنم لطفا راهنمایی فرمائید دلیل آمبولی چه بوده و مشکلی نداره تا آخر عمر آپیکسابان مصرف کنم ممنون و سپاسگزارم
قلب من
91 روز پیشسلام
ارسال پاسخسری قبل نباید قطع می کردید. لازم است با دوز متغیر و زیر نظر پزشک دارو را برای طولانی مدت استفاده نمایید.
سیما
91 روز پیشسلام و عرض ادب
ارسال پاسخخواستم ازتون سوال کنم ، مادر من بخاطر تنگی دریچه میترال قلبش ،، آپیکسابان ۵ ،،،استفاده میکنه.. قبلا سالها وارفارین میخورد اما شش ماهه که به تشخیص پزشک ش این دارو رو استفاده میکنه...
امسال میتونه واکسن آنفولانزا بزنه !؟؟
چون سالهای قبل که واکسن میزد ، وارفارین میخورد و خب دکترش تداخلی نمیدید و میگفتند که بزنه و موردی نداره !
آیا آپیکسابان و واکسن آنفولانزا تداخلی با هم دارن !؟
قلب من
91 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای بیماری دریچه میترال، فقط باید وارفارین مصرف شود و داروهای جایگزین توصیه نمی شوند.
وارفارین و آپیکسابان با واکسن تداخل ندارند.
ناشناس
91 روز پیشسلام مجدد
ارسال پاسخممنون بابت پاسخگویی.
چاره ای نداشتیم ، چون وارفارین کمیاب که چه عرض کنم ، نایاب شده بود و دکترش آپیکسابان جایگزین کرد ...
راه دیگه ای برامون نمونده بود
قلب من
90 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر مورد این بیماری جایگزین خوبی نیست.
سیما
87 روز پیشسلام و عرض ادب
ارسال پاسخمادر من تنگی دریچه میترال داره و همونطور که عرض کردم ، به ناچار چند ماه پیش ، ما با مشورت دکترش ناچار شدیم به علت کمبود و نایابی وارفارین ، آپیکسابان رو جایگزین کنیم.
اما این تنها مشکل مادر من نیست.
مادر من طی هفت سال گذشته ،، سه بار سکته مغزی کرده که خب ،، ایراد از مغز نیست ، ایراد از لخته های هست که قلب میسازه و در چرخه ی گردش ،، میره به مغز و عروق رو میبنده و مادر سکته میکنه ، متاسفانه...
تو تمام این سالهایی که حالا چند بار هم سکته کرده ،، مدام PT و میزان INR خون مادر رو خودم با آزمایش های دوره ای چک میکردم و به دکترش اطلاع میدادم و بین ۲ تا ۳ ،،، نگهش میداشتیم و البته با تغذیه
ولی مادر طی یکی دو ماه INR ش میومد پایین و سکته میکرد!!
مادر سالهاست تحت نظر همین پزشک هست و ما دکترش رو از همون روز اول تغییر ندادیم ، شش ماه قبل هم ، اکو و آزمایش گرفت و آپیکسابان ۵رو جایگزین کرد .
به همون دلیل که عرض کردم.
و خب گفتن دیگه مصرف این ،،، آزمایش دوره ای نداره !
قلب من
85 روز پیشسلام
ارسال پاسخپرسش و پاسخ سایت اینترنتی محل درمان و رسیدگی به این مشکل مهم و مزمن نیست. در حد راهنمایی عرض کردم که آپیکسابان در تنگی میترال مناسب نیست. لازم است تحت نظر پزشک باشید تا با معاینه بیمار و آزمایش دوره ای ، مشکلی پیش نیاید.
زهرا مهاجر
61 روز پیشسلام آقای دکتر وقت بخیر. مادرم به علت نارسایی قلبی تحت نظر دکتر متخصص قلب هستند. بعد از انجام آزمایشات و اکو در اسفند 1402، دکتر ایشان قرص آسپرین را حذف کردند و به جای آن قرص آپیکسابان 5 روزی 2 بار تجویز کردند و به جای قرص لوزارتان 50، قرص والزومیکس 5/80 روزی 2 بار تجویز کردند. بعد از 2 ماه بدن شان دچار لکه های بزرگ قرمز و خارش دار شد. به توصیه دکتر داخلی انواع آزمایشات داخلی و کبد و خود ایمنی را انجام دادیم که منفی بود و مادرم مشکل داخلی نداشتند. حتی دکتر پوست هم نمونه برداری پوست تجویز کردند که انجام دادیم و در نهایت دکتر پوست گفتند مشکل پوستی خاصی ندارد احتمالا حساسیت دارویی باشد. به دکتر قلب ایشان مراجعه کردیم و مشکل را مطرح کردیم اما ایشان گفتند باید مادرم همین داروها را مصرف کنند و چاره دیگری ندارد. چون حساسیت مادرم خیلی شدید بود و اذیت میشد و دکتر قلب داروها را عوض نکردند ما مجبور شدیم دکتر قلب ایشان را عوض کنیم و پیش یک دکتر دیگر رفتیم. دکتر قلب جدید به جای قرص آپیکسابان، قرص اسویکس 75 و به جای قرص والزومیکس، قرص لوزامیکس اچ تجویز کردند. خارش و حساسیت مادرم تا حد زیادی برطرف شده اگرچه همچنان کمی خارش دارد. حالا سوال من این است که با توجه به اینکه مادرم 76 سال سن دارند و نارسایی قلبی دارند، آیا اسویکس می تواند جایگزین مناسبی برای آپیکسابان باشد؟ چون شنیده ام که آپیکسابان قرص ضد انعقاد جدید و قوی تری هست. ممنون از پاسخگویی تان.
ارسال پاسخقلب من
61 روز پیشسلام
ارسال پاسخآپیکسابان داروی نارسایی نیست و بیشتر برای آریتمی و در موارد خطر ایجاد لخته خون تجویز می شود. در موارد لزوم اسویکس جایگزین آن نیست.
نوروزی
17 روز پیشسلام
ارسال پاسخممنون و سپاس که وقت میگذارید و جواب میدهید
پدرم 84 ساشه عمل دیسک کمر داشته بعد از اون پای چپش ورم کرد سنو کرد لخته بود دکتر قلب اپیکسامان تجویز کرده روزی دو تا الان پای چپ خوبه ولی پاری راست از مچ ورم میکند و درد شدید دارد و میسوزد سنو انجام شده لخته ندارد و شریان خون مناسب است دکتر ارتوپد هم میگه از نظر عمل کمر مشکلی نیست دکتر داخلی هم چیز خاصی تشخیص نداده است الن اپیکسامان نصف صبح نصف شب میخوره و قرص معده پنتومید 40 روزی یکی نظر شما چیست چیکار کنیم
قلب من
17 روز پیشسلام
ارسال پاسخبررسی از نظر نارسایی قلبی- آزمایش کلیه و سونو در یک مرکز معتبر لازم است